Efter en bra inledning blev fjolårs finalisterna Bollnäs för svåra för IFK Kungälv. Matchen avgjordes i början av den andra halvleken då Bollnäs gick från 2-1 till 6-1 inom loppet av sex minuter.
– Vi spelar bra i 80 minuter idag men tyvärr blir det nattsvart under några minuter i början av andra halvlek, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv öppnade onsdagens bortamatch mot Bollnäs riktigt bra och tog rättvist ledningen i den fjärde minuten efter att Kungälvs bästa spelare för dagen Mikael Lindberg åkte ifrån ett par Bollnässpelare och serverade Markus Kumpuoja som enkelt kunde göra 0-1.
– Vi hade besämt oss för att åka upp och göra en bra match och trodde på poäng och gjorde spelmässigt en bra första halvlek, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Östeberg.

Trots det lyckades Bollnäs först kvittera och sedan ta ledningen med 2-1 genom planens gigant Per Hellmyrs innan dagens domare Håkan Sjösten blåste för halvtidsvila.
– Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Per Hyllmyrs är en av världens bästa bandyspelare och det är inte så lätt att få stopp på honom när han är som bäst, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: 2-1

I den andra halvleken klev Bollnäs upp ett steg för att pressa Kungälv och laget fick utdelning direkt. 3-1 målet var dock ett riktigt slumpmål som via en långboll på något sätt letade sig över Kungälvs libero Hampus Kärnman och på ett oturligt sätt letade sig över Pertti Virtanen via Juho Liukkonens klubba.
– Helt otroligt, ett riktigt slumpmål, säger Tommy Österberg.

Efter målet fick Bollnäs under några minuter utdeldning på allt. 4-1 är en bjudning av Kungälvsförsvaret medans 5-1 och 6-1 kommer på hörna. Efter det tog IFK Kungälv timeout.
– I timeouten bestämde vi oss för att skita i resultatet och bara försöka göra en bra match. Vi bestämde oss för att flytta upp positionerna så att de inte bara kunde spela runt bollen och satsa på att få till något framåt vilket vi ändå gjorde ok.

Matchen slutade till slut 7-2 till Bollnäs efter att Mikael Lindberg gjort Kungälvs andra mål för dagen på hörna.
– Sett till prestationen gör vi idag en mycket bättre match än vad siffrorna visar och jag tror även Bollnäs håller med om att de är lite väl stora. Det finns en hel del postitivt att ta med oss från den här matchen och spelar vi så här bortsett från inledning av andra  halvlek på söndag mot Tillberga kommer det gå bra. Bland annat gör Mikael Lindberg sin klart bästa insats för säsongen, säger Tommy Österberg.

Förutom förlusten åkte Kungälv även på en annan smäll med kvarten kvar att spela då lagets anfallare Mikko Rytkönen åkte på något som befaras vara en lindrig hjärnskakning.
– Mikko fick utgå med kvarten kvar att spela och vi får se hur det blir med honom på söndag. Jag tror egentligen inte det ska vara några problem men det är dumt att chansa när det gäller huvudet och vi får se hur det blir, säger Tommy Österberg

I Kungälv saknades för dagen Daniel Gratjov som haft lite känningar i magen, men som förhoppningsvis kommer att vara med igen mot Tillberga på söndag.
– Vi har hård konkurrens i laget och vi spelar med spelarna som för tillfället känns hetast. Eftersom att Daniel inte känt att han var hundra procent kändes det därför rätt att låta honom vila så att han är fit for figth på söndag igen, säger Tommy Österberg.