IFK Kungälv tog en bekväm hemmaseger mot Tillberga. Efter en första halvlek där halvtidssiffrorna 3-o var i underkant kom Tillberga ut som ett klart bättre lag och reducerade tidigt i andra halvlek på hörna. IFK som inte nådde upp till samma standard som i första tog en välplanerad timeout som fick önskad effekt. Via 4-1 efter frislagsretur och sedan 5-1 på hörna var saken klar och två nya poäng kunde räknas in och IFK Kungälv tog därmed sin tredje raka hemmaseger i säsongens elitserie.

Första halvlek:

IFK Kungälv satte högsta fart redan från början och efter endast 30 sekunders spel blåste huvuddomare Hyvärinen för straffslag. Straffen lyckades emellertid inte Mikael Lindberg förvalta då bortalagets finländske landslagsmålvakt Marko Herajärvi lyckades styra ut straffslaget till en hörna. IFK fortsatte spela riktigt bra och med stark skridskoåkning och många bollsläpp till spelare i hög fart hade Tillberga stora svårigheter att hänga med. Detta visade sig om inte annat på botbänken då Tillberga åkte på fyra utvisningar redan under de första 45 minuterna. Via ett långt utkast från Pertti Virtanen friställdes sånär Mikko Rytkönen i straffområdet. Trots en bra nedtagning från Rytkönens sida hann IFK:s nummer 10 inte plocka ner bollen i lugn och ro utan han fick chansa och dra till i straffområdet. Bollen gick dessvärre en bit utanför men intentionen var fin och det kändes på läktarna att det bara var en tidsfråga tills målnollan skulle spräckas.

Det blev dessutom nämnde Rytkönen som gav IFK Kungälv ledningen. Efter en lysande passning i djupet utav Mikael Lindberg friställdes Rytkönen som fri med Herajärvi, drog den sistnämnde och sprätte in bollen till 1-0.  Tre minuter senare var det dags igen. Efter ett frislag för Kungälv strax utanför straffområdet som Mikael Lindberg slår in hamnar bollen precis framför Mikko Rytkönen som från nära håll sätter sitt och IFK Kungälvs andra mål i matchen. IFK fortsätter att pumpa på framåt och skapa chanser och även 3-0 kommer efter två fina prestationer. Utkast från Perrti Virtanen leder några sekunder senare till friläge efter att Mattias Johansson mycket elegant tagit ner bollen och fri med Herajärvi satt dit 3-0. I slutet av halvleken är även Ted Skoglund nära ytterligare hemmamål men hans skott i straffområdet lyckas Herajärvi styra undan och utan Herajärvis storspel kunde Tillbergas underläge i halvtid varit många mål större.

Andra halvlek:

IFK lyckas inte komma upp i första halvleks standard i inledningen utav den andra och Tillberga reducerar på hörna i den 55:e minuten. IFK Kungälv tar en timeout i detta läget som visar sig vara lyckosam för spelet hinner inte pågå i många minuter innan IFK får frislag strax utanför Tillbergas straffområde. Mikael Lindberg slår frislaget som till slut hamnar precis framför Mattias Johansson som placerad på precis rätt plats kan slå in bollen i nättaket. Därmed har Kungälv ännu en tvåmålsskytt för dagen. Bara några minuter efter igen får Antti Ekman göra sitt första mål i den röda IFK Kungälvströjan på Skarpe Nord. Ekman slår in en hörna från Jesper Larsson och Kungälv har 5-1. Förutom några hörnor åt bägge håll är spelet relativt chansfattigt de sista 15-20 minuterna. Det milda vädret är säkerligen en orsak till det då isen är väldigt svårbemästrad i slutet utav dagens match. IFK Kungälv tar i vilket fall två nya härliga hemmapoäng efter att ha kontrollerat dagens match och gjort en riktigt stabil insats vilket lovar gott inför onsdagens tuffa bortamatch mot Sandviken.

Tommy Österberg sammanfattar insatsen idag:
– Vi gör en riktigt bra insats idag. Samtliga spelare levererar bra insatser. Vi har bra koll hela tiden på Tillberga som inte lyckas skapa särskilt mycket framåt. Samtidigt som vi presterar väldigt bra själva. I första halvlek spelar vi väldigt varierat och de tre målen vi lyckas att göra kunde mycket väl varit några fler.  Vi inleder andra halvlek dåligt. Vi är oorganiserade och första kvarten i andra är inte bra. Vi hittar tillbaka till rätt spår efter timeouten då vi spelar enklare och vi vinner till slut efter en riktigt bra insats. Även om alla spelare gör det bra idag är det ett fantastiskt jobb utav Ted däruppe under matchen idag.  Matte Johansson gör två mål framåt och jobbar stenhårt bakåt i varenda Tillbergaanfall. Även Mikko skall framhävas som gör två viktiga mål framåt och levererar ett bra jobb matchen igenom.