Sandviken tog en väntad vinst i Görenasson arena men Kungälv hängde med fint trots ett tapp på tre mål inom loppet av första kvarten i andra halvlek.

Matchen synes vara en match där båda lagen hade en taktik att spela runt och komma på kanterna. 11 hörnor för SAIK mot 9 för Kungälv talar det språket. Märkligt dock att inga av kvällens mål kom på hörna. Själva målskyttet startades av Johan Löfstedt som gjorde SAIK’s två första mål i minut 24 och 48. Däremellan kvitterade IFK genom Mikael Lindberg. Lagen gick till halvtidsvila med 1-1

Tommy Österberg tycker Kungälv höll spelet väl upp och lät sig ej nedslås av SAIK’s ledningsmål utan trummade på och kvitterade tämnligen omgående.

- Första 20 minuterna kom SAIK runt lite för enkelt men då fick vi bredd på försvarsspelet och lyckades få stopp på det och samtidigt  skapa mycket framåt så jag tycker 1-1 i halvtid var rättvist, säger Tommy

Halvtid. SAIK – IFK Kungälv 1-1

Andra halvlek började, för oss som följde matchen på elitrapport, lite som Bollnäsmatchen genom att SAIK rycker till sig en tvåmålsledning inom loppet av 8 minuter och drygar ut till 4-1 på straff i den 61:a spelminuten. Målen, utöver Löfstedts 2-1, kom genom Daniel Bäck och straffen slogs in av Johan Pettersson.

Några minuter senare tar IFK time out och pratar ihop sig och redan efter 10 sekunder efter time outen reducerar Ted Skoglund SAIK’s ledning till 4-2 och det är match igen. Säg den glädje som varar för cirka två minuter senare gör SAIK det matchvinnande målet genom Linus Forslund. Trots mycket tid kvar så lyckas ingen av lagen göra mer mål även om det för Kungälvs del samlades ihop hörnor och frislag.

- SAIK fick lite för enkla mål i början på andra halvlek då vi tappar markeringarna men samtidigt har de mycket boll och det är tungt att stå emot i längden. Efter time outen gjorde vi mål direkt och det var match  igen. Tyvärr gjorde de mål hyggligt direkt igen men sista 20 minuterna var det mycket IFK med hörnor, frilägen och frislag men bollen vill inte in ikväll. Nu är det ny match på fredag med två nya poäng att spela om, säger en inte allt för nedstämd Tommy Österberg