Kungälv höll Villa på halster i 85 minuter innan Lidköpingslaget kunde avgöra matchen.

Kungälv kändes oerhört laddade och tända i inledningen på matchen och tog en rättvis 0-3 ledning genom  mål av Mikael Lindberg, Mattias Johansson och Markus Kumpouja innan Villa på straff genom David Karlsson kunde reducera till 1-3 i 30:e spelminuten och ge Villa ett hopp om att komma in i matchen igen. Innan halvleken var till ända hann också Tim Persson med att göra 2-3 innan lagen gick till vila.  Halvleken klart till Kungälv som dessutom hann med att panga en hörna i ribbans underkant och få ett misstänkt straffläge efter nedragning bortviftat av domarna som om de jagade flugor med händerna.  Mål på dessa situationer så hade förmodligen inte Villa orkat resa sig.

I andra halvlek med 2-3 reduceringen i färskt minne började Villa åka skridskor och kom i våg efter våg genom duktiga Daniel Andersson och Jesper Bryngelsson vilket resulterade i en kvittering signerad just Andersson på en rökare från 20 meter, kanske inte helt otagbart men som Fosshaug säger, skottet var ”flaskhögt” och det är svåra skott att parera. Kungälv försvarade sig dock förtjänstfullt och spelade minst lika skickligt och underhållande och kryddat med Pertti Virtanens långa utkast och Jakob Jenefeldts lyft fanns det hela tiden målchanser. Målchanser fanns för båda lagen och målvakterna fick ikväll göra skäl för traktamentet.

I 65:e spelminuten tar Kungälv återigen ledningen på hörna genom en fräsande mörsare av Antti Ekman och Kungälv började vädra säsongen första seger eftersom laget verkligen håller spelet uppe men säg den glädje som varar. Villa både kvitterar och tar ledningen genom notoriske målskytten David Karlsson utan att egentligen aldrig ha synts i matchen men mål gör han. Kungälv har också en boll inne till kvittering i slutskedet men målet blir bortdömt på grund av offside och det är ännu en bitter förlust i slutskedet av match drabbar Kungälv.

Tränare Tommy Österberg summerar
- Jag är oerhört nöjd med vad laget presterade idag men sen är vi självklart oerhört besvikna att vi inte lyckades knipa två poäng. Sen har kanske domarna inte sin bästa dag heller men idrotten är rå, hänsynslös och ger direkt feedback, det är väl det som tjusningen kan jag tro, säger en besviken Tommy Österberg som ändock ser fram emot hemmamatchen mot Hammarby på fredag den 16 december

Kungälv får fortsätta att vänta på sin första bortaseger och närmast väntar nu Hammarby hemma på Skarpe Nord och frågan som skall besvaras är om Kungälvs fina hemmasvit förlängs.