IFK Kungälv åkte ikväll på sin första hemmaförlust för säsongen när Sirius gästade Skarpe Nord. Effektiviteten från de senaste matcherna var som bortblåst för Kungälv i blötan och det var istället gästerna från Uppsala som lyckades avgå med segern vilket spetsar till det i tabellen.

*Uppdaterat 120111 kl. 9.40 med mer av Michael Erichsens snygga bilder

IFK Kungälv startade kvällens match bra med bra fart under skridskorna och en del halvchanser lyckades man vaska fram under de inledande minuterna. Dock var Sirius bra med bakåt och det var tufft för IFK Kungälv att komma till avslut. Närmast under den första halvleken kom Ted Skoglund som fick 2 st fina chanser från nära håll. Det första avslutet träffade rakt på den genom hela matchen mycket duktige målvakten Jakob Säleby i Siriusmålet. Vid det andra tillfället som Ted fick precis framför mål i en något tilltrasslad situation hamnade Kungälvs nummer 13 dessvärre i obalans vilket ledde till att avslutet inte fick någon kraft utan Säleby lyckades rädda även detta skottet. Övriga chanser för IFK Kungälv i den första halvleken kom mest till via skott utifrån och även om flertalet utav dessa avslut räddades till hörna lyckades inte IFK spräcka målnollan i den första halvleken.

Halvlekens första och enda mål gjorde istället Sirius efter att Kungälv tappat bollen ute vid sargen strax utanför eget straffområde. Sirius snappade upp bollen och Andreas Eskhult lyckades få med sig bollen in i straffområdet trots hård uppvaktning från flera Kungälvs försvarare. Ensam framför mål gjorde han inget misstag och Sirius tog ledningen efter dryga halvtimmens spel. Det kraftiga regnet gjorde det svårspelat idag även om bollen rullade på relativt väl. Dock behärskade Sirius dagens förutsättningar bättre än Kungälv då Kungälv trots mycket boll hade svårt att utnyttja bollinnehavet till klara målchanser. Sirius som backade hem gjorde det oerhört svårt för IFK som fastnade i försvarsmuren gång på gång. Det långa spelet vann även Sirius klart då bortaförsvaret knappt missade en nedtagning i första halvlek och de få gånger Kungälv lyckades vinna boll högt upp på Sirius planhalva låg Uppsalalaget ändå samlade med 4-5 försvarare.

Dålig skärpa
Efter en första halvlek där Kungälv mycket väl kunde varit i ledningen om man satt sina chanser fanns ändå förhoppningarna om en vändning men i andra halvlek körde IFK Kungälv fast ännu mer än i första. Närmast mål kom Kungälv på en hörna där Mikko Rytkönen får en bra träff. Dessvärre träffar bollen i Sälebys hjälm då Siriusmålvakten går ut för att täcka och det är inga stora marginaler som räddar Sirius där. Tyvärr går matchbilden åt Sirius favör ännu mera i andra halvlek då IFK Kungälv har svårt att skapa heta chanser. Det riktiga bettet i skridskoåkningen finns inte riktigt där och samtidigt som Sirius vinner i stort sett alla närkamper är det svårt att vinna bandymatcher.

Eskhult tremålskytt
Efter dryga timmens spel kommer även 0-2 då Andreas Eskhult får åka upp relativt oattackerad och smälla in bollen i bortre gaveln. Ger man en sådan bra bandyspelare som Andreas Eskhult sådana ytor är risken stor att bli straffad och det var just det som IFK Kungälv blev här. Känslan är att målet får luften att gå ur Kungälv totalt och det är dessvärre väldigt tafatt och lojt under den sista halvtimmen idag. Då Sirius dessutom får in ytterligare ett mål utav Eskhult igen stängs förhoppningarna definitivt. 0-3 i baken och den första hemmaförlusten är ett faktum. IFK Kungälv möter härnäst Vänersborg borta på fredag och förhoppningsvis hittar Kungälv vinnarspåret igen på fredag.