Efter en dålig första halvlek där IFK Kungälv gav bort initiativet till Vänersborg fanns aldrig orken att vända på matchen och Kungälv fick vända hemåt utan poäng från Arena Vänersborg.

Första halvlek:

Även om IFK Kungälv hade en farlig styrning strax utanför målburen redan efter en minuts spel var det hemmalaget IFK Vänersborg som höll i taktpinnen i den första halvleken. Efter dryga 3 minuters spel fick hemmalaget ett jätteläge då Vänersborg spelade sig igenom Kungälvsförsvaret och en Vänersborgsspelare lyckades ta sig förbi utrusande Pertti Virtanen i Kungälvsmålet men hamnade lite ur vinkel och la bollen i burgaveln. Även om Kungälv lyckades freda sitt mål där skulle det dessvärre inte dröja länge innan Vänersborg skulle få hål på Pertti i Kungälvsmålet. Efter dryga 7 minuter skapar Vänersborg en hörna som Kungälv lyckas att rensa undan strax innan egen mållinje. Dessvärre fastnar bollen strax utanför eget straffområde när Kungälv skall rensa och där står Robin Lundqvist som får på en kanonträff och utan chans för Perrti sitter 1-0 i nättaket. Kungälv har fortsatt svårt att komma in i matchen och inte blir det lättare när Mikael Olsson gör 2-0 efter 11.25. Vänersborgs nummer 27 lyckas ta sig runt på kanten och där ett oerhört passivt Kungälvsförsvar inte lyckas stöta bort Olsson får han väldigt enkelt komma runt och med en hel del tur stutsar bollen till slut in efter att ha träffat lite skridskor längs vägen. Kungälv är i detta läget inte alls med i matchen då Vänersborg är klart hetare i närkamperna och även väldigt samlade i försvarsspelet vilket gör att Kungälv inte kommer någon vart i anfallsspelet. Joakim Hedqvist lyckas efter dryga halvtimmen smälla in en hörna vilket gör ställningen till 3-0 för hemmalaget och faktum är att Kungälv har sitt första skott på mål först i första halvlekens 41:a minut.

Andra halvlek:

Kungälv kommer ut som ett förbättrat lag i den andra halvleken och lyckas vaska fram lite halvchanser redan i inledningen. Dock hinner Vänersborg ändå gå upp till 4-0 innan Kungälv gör sitt första mål för kvällen. Henrik Eriksson lyckas ta sig från eget straffområde genom hela Kungälvslaget för att smälla in Vänersborgs fjärde mål för dagen. Kungälv reducerar dock strax därefter då Markus Kumpuoja slår in en hörnretur bara någon enstaka minut efter 4-0 målet. Kungälv får en hel del energi utav målet och pressar på mot Vänersborgsmålet i detta läget. Symptomatiskt för dagen så gör Vänersborg 5-1 på en kontring då Petter Andersson får på ett bra skott. IFK Kungälv vägrar dock ge upp och skapar mängder med hörnor då laget presterar en bra mycket bättre bandy i den andra halvleken. Reduceringen skall komma efter ett frislag då Ted Skoglund lyckas peta in bollen från nära håll men trots en hel del chanser blir det aldrig riktigt spännande i kväll då Kungälv inte lyckas få in någon ytterligare reducering för att skapa nerv i matchen.

Vi hör oss för med Tommy Österberg om tankarna kring matchen.

Känslan från läktaren är att ni ger bort matchen i första halvlek ikväll?

- Ja så är det litegrann.Vi bjöd på för många mål ikväll. Sista 25 minuterna trycker vi på bra men vi släpper för enkla mål. Det var för ihåligt. Vi hade energin idag men den olyckliga öppningen gör det svårt för att komma tillbaka in i matchen.

Hur går ni vidare efter den matchen, redan på måndag väntar en ny match mot Sandviken hemma?

- Det är inga konstigheter. Det är en helt ny match med nya förutsättningar och vi börjar ladda på redan nu.