Efter två raka förluster stod svåra SAIK för motståndet i kvällens TV-sända match på Skarpe Nord, svårast möjliga motstånd för ett Kungälv som var osäkra på sin form.

Matchen började också med ett virvlande tempo av SAIK och där IFK, till att börja med, hade svårt att riktigt finna sina positioner men trots pressen stod försvaret upp mycket bra och rensade undan. Det som slank igenom tog säkre Pertti Virtanen hand om.

Efter den massiva inledningspressen av SAIK jämnade spelet ut sig då Kungälv började hitta rätt och i den 25:e spelminuten vaskade Kungälv fram en hörna som Anti Ekman pangade in och ett visst självförtroende börja åter skönjas i IFK och spelet blev jämt och spännade med chanser åt båda håll med fina frilägesräddningar av målvakterna Othen och Virtanen. Båda utsågs också välförtjänt till respektive lags ”matchens lirare” av juryn.

2-0 till Kungälv kom på ännu en hörna genom Markus Kumpouja och två minuter senare kommer kvällens delikatess och riktiga glädjeämne då blott 16-årige Axel Ekholm blir delikat frispelad av Mikael Lindberg och som helt ren med Othen i SAIK-buren sprätter upp bollen över Othens högra axel,  ett riktigt bandymål.

- Ja det var verkligen roligt att få göra mål i elitserien, säger en lycklig Axel Ekholm efter sitt andra elitseriemål i karriären.

Beskriv målet?
- Jag fick en sådan härlig djupledsboll av Mikael Lindberg så det var bara att störta på mål och sprätta upp den.

Vad tänker man som 16-åring fri med en av elitseriens bästa målvakter?
- Inget, man bara kör och försöker sätta den i en lucka. Det roliga var dock att assisterande tränare, Jonny Samuelsson sa till mig, när jag vill byta, att köra en sväng till och den svängen blev mycket rolig och tur att Jonny sade till mig annars kanske jag inte hade fått chansen att göra mål, avslutar Axel med ett lyckligt leende på läpparna.

Halvtid: IFK Kungälv – SAIK 3-0

I andra halvlek började SAIK om möjligt än mer virvlande och for fram över Skarpe Nords blanka is som furier, droppass, på droppass. sidopass på sidopass, positionsväxlingar åt både höger och vänster fick IFK att få det svårt att freda sin bur och i 53:e seplminuten kom också reduceringen på hörna av Johan Löfstedt och alla IFK’are på arenan kände en viss oro och SAIK vädrade vändning.

Mitt i SAIK’s press kom dock vändningen av sig då Markus Kumpouja pangar in Kungälvs fjärde mål då en SAIK-försvarare ramlat och tappat boll till just Markus som fri med Othen inte gör något misstag. SAIK gav dock inte upp utan trummade på och Erik Säfström kanske gör matchens prestation då han efter en situation vid Kungälvs hörnflagga åker ifatt Kungälvspelaren, rundar honom och helt enkelt bara tar bollen samt vänder och tar full fart mot mål och får fram en passning till Linus Forslund som reducerar till 4-2, läckert.

Matchen står nu och väger och Kungälv har tre stolpträffar innan Fredrik Brandin kan göra 5-2 på hörna. Kort därefter får IFK straff en straff som dock Othen räddar och det är fortfarande ovisst och nervöst innan Mattias Johansson kan sätta punkt för matchen med ett snyggt 6-2 mål då SAIK har tre man på botbänken.

Kungälv är härmed tillbaka efter två mediokra insatser och drömmen om slutspel lever i allra högsta grad vidare även om det fortfarande är många poäng att kriga om.

Slutresultat: IFK Kungälv – SAIK 6-2