IFK Kungälv vann på söndagen älvderbyt mot Surte BK med 11-3 i en match där bland annat tre unga spelare fick göra sina a-lagsdebuter och där Ted Skoglund visade vägen med fyra mål.

Det var en till början sömnig tillställning första 20 minuterna innan Ted Skoglund tog saken i egna händer och satte dit ett äkta hattrick. Första målet kom på en hörnretur efter starkt jobb av Ted, andra målet var det bara för Ted att ställa in siktet rätt efter en delikat passning ifrån Mathias ”Pumpen” Johansson som för dagen stod för hela fyra assist. Tredje målet var matchens delikatess efter att Ted sköt en riktig kanon upp i målvaktens vänstra kryss på en hörna slagen av ovan nämnda Mathias Johansson.

Det var många felpass och dålig skärpa i dom avgörande lägena i den första halvleken från båda lagens sida.
– Det var lite som allmänhetens åkning därute idag, då vi saknade den där riktiga skärpan speciellt i den första halvleken. Vi var inte nöjda heller med hur vi uppträdde med det taktiska vi hade snackat om innan matchen, då Surte många gånger helt ostört fick åka med bollen 20-30 meter upp i banan, säger Kungälvs assisterande tränare Johnny Samuelsson.

Halvtidsresultat: 5-0

I den andra halvleken så ändrade Kamraterna från Kungälv sin spelstil rejält med att istället för att försöka komma igenom på kanterna så gick dom istället mer rakt på kassen och Jakob Jenefeldt lyckades med flera fina instick till anfallarna vilket resulterade i bland annat en straff och ett mål och därav flera fina chanser som Kungälv inte riktigt lyckades ta vara på.

Tre stycken unga herrar vid namn Elias Modin,Dennis Josefsson och Rasmus Andersson gjorde även sin debut idag.
– Det var jättekul att spela match idag och att få sin debut avklarad, jag är nöjd med min insats och har som mål att få spela så mycket som möjligt denna säsongen. Jag tycker att det blev lite långt mellan lagdelarna idag då Surte många gånger fick åka helt ostört. Det vi gjorde bra var att vi tog vara på chanserna vi fick och kunde glida ifrån Surte tillslut med ett bra resultat som hela laget är nöjda med, säger Dennis Josefsson.

Förutom Ted Skoglunds fyra mål så fick även den finska trion Mikko Lukkarila,Mikko Rytkönen och Markus Kumpuoja skrivas in i målprotokollet. Nyförvärvet Lukkarila stod för tre mål, Rytkönen gjorde två, varav ett på straff, och Markus Kumpuoja satte dit en balja vilket gjorde att alla Kungälvs anfallare fick göra mål i matchen.

För matchfakta klicka här.

Leboff Svensson
Leboff.Svensson@ifkkungalv.se