Trots en pigg första halvlek och ledning med 3-1 föll IFK Kungälv tillslut med 3-5 mot IFK Vänersborg när Vänercupen på fredagskvällen inleddes i Lidköping.

IFK Kungälv inledde fredagens match mot IFK Vänersborg piggt med ett bra passningsspel och varierat anfallsspel. Laget stördes inte av att Joakim Hedqvist tidigt gav Vänersborg ledningen med 0-1 på hörna utan kunde minuterna senare snyggt kvittera till 1-1 genom Ted Skoglund som tryckte in bollen lågt och hårt till höger om David Erkenborn i Vänersborgsmålet snyggt framspelat av Mikael Lindberg.

Kungälv fortsatte att föra initiativet i matchen och tog rättvist ledningen efter att Markus Kumpuoja snyggt tog ner ett lyft från Fredrik Johansson och fri tryckte in 2-1. Kungälvs 3-1 mål var sedan matchens delikatess efter att Mikael Lindberg spelade fram Mikko Lukkarila som efter att ha trocklat sig fri i straffområdet istället för att avsluta själv la fram bollen till Axel Ekholm som enkelt kunde lägga in 3-1 i öppen kasse.

Halvtidsresultat: Kungälv – Vänersborg 3-1

Den andra halvleken startade trevande från båda lagen men efter att Joakim Hedqvist gjorde sitt andra mål för dagen efter att elegant plockat ner ett långt lyft fick Vänersborg engeri vilket gjorde att man dominerade första kvarten av halvleken. Efter 60 minuter tvingades Kungälv till ett målvaktsbyte efter en olyckligt träff på Pertti Virtanen vilket gjorde att 17-årige Viktor Lindblom än en gång fick komma in och visa vilken duktig målvakt han är.

När Kungälv långsamt började äta sig in i matchen igen och skapade ett flertal chanser framför Erkenborn kom Joakims Hedqvist 3-3 extra tungt efter en snabb omställning då Kungälvsspelarna förgäves ropat efter straff i momentet tidigare.

Närmare än så kom aldrig Kungälv och kvällen blev istället Hedqvists när han via sitt fjärde mål avgjorde matchen på hörna. På övertid fastställde sedan Andreas Eriksson slutresultatet till 5-3 till Vänersborg.

Härnäst väntar nu matcher mot Gais på lördag eftermiddag innan Kungälv gästar värdlaget Villa-Lidköping på söndag.

Matchfakta från dagens match hittar ni här: