Efter fredagens förlust mot Vänersborg repade Kungälv mod och besegrade rivalen GAIS med klara 6-2.

I avsaknad av Magnus Muhren och bröderna Sundin var GAIS inget hot utan Kungälv redan i matchens 7:e minut ta ledningen genom Mikko Rytkönen på hörna och 2-0 genom pålitliga kapten Lindberg och övertaget var synligt men ett mål för GAIS och det hade varit match igen men det uteblev och lagen gick till vila med Kungälvsledning och fördel för IFK.

Halvlek. IFK Kungälv – GAIS 2-0

Andra halvlek startade dock med att GAIS reducerade genom Eric Claesson utan assist och en möjlig utjämning var på väg. Kungälv tog dock relativt snabbt kommandot igen och drygade inom 10 minuter ut ledningen till 5-1 genom två baljor av Ted Skoglund samt en av Mikko Lukkarila. Trots time out av GAIS lyckade laget inte repa sig och Kungälv kunde ta en bekväm seger utan att förta sig. Glädjande också att IFK´s ungdomarna tar för sig när de får chansen och gör mycket bra ifrån sig. Idag representerade av Axel Ekholm,  Anders Ahlstrand, Tobias Andersson och Dennis Josefsson. Även Mikko Lukkarilla blir bättre och bättre och kommer att bli en tillgång för IFK Kungälv i vinter.

Slutresultat: IFK Kungälv – GAIS 6-2

Ted Skoglund börjar framträda som den klart bäst lysande stjärnan så här långt. Vad är hemligheten till utvecklingen?

- Ted växer med uppgiften och har blivit fysiskt starkare och gör det mycket bra men vi har många bra spelare därfram som rör runt i grytan och ger utrymme för många på det viset, säger en nöjd Tommy Österberg
- Vi kunde gjort några fler mål framåt och något bättre skärpa i defensiven så hade jag varit helt tillfreds, avslutar Tommy.

Matchfakta från dagens match hittar ni här: