IFK Kungälv lyckades inte följa upp gårdagens seger mot Gais när man på söndagen tog sig an Villa-Lidköping i en match där man föll med 5-9.
– Vi gör ingen bra match och det är framför allt vårt passningsspel som ställer till det för oss idag, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv inledde dock söndagens match i Lidköping piggt och hade faktiskt bud på ett ledningsmål innan David Karlsson kunde ge Villa ledningen med 0-1 på straff i den åttonde minuten. Lagen turades sedan om att skapa ett antal hörnor och tillskillnad från Kungälv var Villa laget som visade bäst skärpa i de fasta situationerna och gjorde totalt fem av sina nio mål på hörna idag.
– Vi släpper in lite för mycket fasta men det är inte det som gör att vi förlorar idag. Vi gör helt enkelt ingen bra match och det fina passningspelet från Gais och Vänersborgsmatcherna var sig inte alls likt idag. Varför vet jag inte, kanske var det lite trötta ben och huvuden efter tre matcher på tre dagar när vi kommit hem sent och pendlat fram och tillbaka till Lidköping, säger Tommy Österberg.

Totalt sett lyckades Kungälv aldrig skapa någon nerv i matchen och med halvtidsresultatet 1-5 var det inte mycket som talade för en vändning. Visst hopp tändes när Markus Kumpuoja som även gjorde Kungälvs första mål i slutet av den andra halveken reducerade till 2-5. Villa svarade dock snabbt och i slutet av matchen turades lagen sedan om att sätta dit ett par baljor vilket gjorde att matchen slutade målglatt med resultatet 5-9.

Förlusten innebär att Kungälv kan summera helgens cup med en klar seger mot Gais, en knapp förlust mot Vänersborg och en ganska klar förlust mot Villa.
– Sett överlag tycker jag att det ser ganska bra ut för att vara den här tidpunkten på året. Vänersborgsmatchen tycker jag vi borde vunnit och effektiviteten har inte varit bra under helgen. Mot Gais hade vi kunnat vunnit med tvåsiffrigt, i den första halvleken hade vi riktigt bra snurr på grejerna och även om de saknande ett par spelare är Gais ett lag som brukar vara väldigt täta bakåt, säger Tommy Österberg.

Positivt för IFK Kungälvs del under helgen är att många unga killar visat framfötterna. 17-årige Viktor Lindblom gick in och spelade andra halvlek mot Villa och spelade även nästan hela den andra halvleken i målet i fredagens match mot Vänersborg. Under söndagen gjorde även 18-årige Andreas Berggren Eckert sitt första A-lagsmål när han påpassligt var framme på en retur. Även Dennis Josefsson, 18, fick prova på liberospel den sista kvarten mot Gais på lördagen och visade att återväxten är god i klubben.

Sett till det stora hela tycker Tommy Österberg också att laget visat bra tendenser och att man lyckats med många av de saker man tränat på under matcherna under försäsongen så här långt.
– Det är positivt att när vi bestämmer oss för att träna på olika saker så går vi in för det helt och hållet och vi har lyckats riktigt bra med en del detaljer i vårt eget spel som vi vill utveckla. Exakt vad vi tränar på håller vi gärna för oss själva. Det som inte varit lika bra är  bland annat att vi inte varit effektiva sett till de chanser vi ändå har skapat och det måste vi förbättra men det kommer nog, sen finns det även lite små grejer som vi ska prata igenom efter dagens match så på det sättet var denna sämre insatsen ändå rätt nyttig, säger Tommy Österberg.

Matchfakta från Vill-Lidköpng – IFK Kungälv hittar ni här:

 

 

 

Mer info inom kort.