På söndag spelar IFK Kungälv träningsmatch mot elitseriekonkurrenten Vetlanda i Ale Arena.
– Det blir intressant att möta Vetlanda som nyligen slog Västerås stort. I tidigare matcher har vi haft fina perioder som vi har blandat med mindre bra perioder, nu vill stabilisera detta, säger Tommy Österberg.

Efter förra helgens tre matcher i Vänercupen har IFK Kungälv haft en något lugnare träningsvecka. I måndags tränade man mycket teknik och avslut. En träning anfallaren Mikko Rytkönen verkade gilla då han kallade den en av de tre roligaste sedan han kom till klubben förra året. I tisdags fick laget sedan välbehövlig vila innan man på onsdagen peppade upp kropparna med lite fysträning.
–Träningsveckan har varit bra. Det sliter rätt bra när man kör tre heltidsmatcher på tre dagar men nu kör vi på is igen på torsdag innan vi kör lite fys igen på fredag och laddar upp inför matchen på söndag mot Vetlanda, säger Tommy Österberg.

På söndag väntar alltså Vetlanda BK som IFK Kungälv besegrade på hemmaplan i Elitserien förra säsongen men inte lyckades slå borta i Småland. Under försäsongen har Vetlanda så här långt blandat och gett. Bland annat har man förlorat stort mot Vänersborg med 8-2 samtidigt som man vunnit nästan lika stort mot Västerås SK (8-2).
–Det blir intressant att möta Vetlanda som slog Västerås nyligen rätt stort. I tidigare matcher har vi haft väldigt fina perioder som vi har blandat med mindre bra perioder. I denna matchen hoppas vi kunna stabilisera detta lite så att de sämre perioderna börjar bil kortare och att vi kan hålla den underbara farten och passningsspelet i större delen av matchen, säger Tommy Österberg.

En del spelare som till exempel Mattias ”Pumpen” Johansson, Mattias Johansson och Anders Ahlstrand har skolats in i nya postioner jämfört med förra säsongen. Hur tycker du att det gått så här långt?
– Jag tycker alla dom har gjort det väldigt bra. ”Pumpen” har tillfört precis det som jag tänkte och kommer att kunna tillföra ännu mera av det vi vill få ut av honom när han får spela in sig mer på sin position. Hans samarbete med Jakob Jenefeldt på vänsterhalven fungerar redan nu väldigt bra.  Matte har tillfört massvis med energi i sin högerhalvposition och har varit väldigt aktiv offensivt och kommer att vara en fröjd att se på vinter. Defensivt har vi en del att diskutera då vi har provat lite olika alternativ på en av backplatserna och det har inte gjort saken lättare för ”Matte”. Innan serien startar kommer han känna sig trygg i den defensiva delen också ,offensivt är han redan guld värd. När det gäller Anders så har han överraskat på ett positivt sätt genom att så fort kunna anpassa sig på backpositionen. Han har gjort det absolut i godkänt och har visat att han är riktigt allround en spelare som man kan använda i många positioner back, halv och mittfältare.

På facebook och i en del kommentarer har en del supportrar funderat över att IFK Kungälv släppt in många hörnmål under försäsongen så här långt. Är det något som man bryr sig om nu under försäsongen och kan man göra något för att släppa in mindre mål vid hörnor mot sig?
– 
Man bryr sig absolut om fasta situationer, men vi har inte gjort det i den utsträckning som vi kommer att göra framöver. Det handlar om både offensiva och defensiva fasta situationer. Det är klart att vi kan göra det bättre och där är det detaljer och personliga uppgifter som vi lägger in mer och mer, säger Tommy Österberg.

Matchen mot Vetlanda startar klockan 14:45 på söndag i Ale Arena. För er som har säsongskort är entrén fri, för övriga gäller följande.

Vuxen: 50 kronor
Barn under 16 år: Fri entré.

Välkomna till en rolig och spännande bandymatch önskar IFK Kungälv!