IFK Kungälv bjöd på en farfylld och underhållande bandy när man på söndagseftermiddagen besegrade Vetlanda BK med 8-2.
– Det var en väldigt bra match från vår sida med bra fart och delaktighet, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv fick en drömstart på söndagens match mot Vetlanda BK när nyförvärvet Mikko Lukkarila stänkte in en hörna redan i den andra minuten. Kungälv satte upp ett högt bolltempo redan från start och var laget som förde spelet medan gästande Vetlanda utan bland annat viktiga Anatoly Suzdalev och Darren Richardson mest fick inrikta sig på försvarsspel. Kungälv hade inte bara mycket boll utan skapade också chans på chans framför Jonas Persson i Vetlandamålet och visade upp ett varierat anfallsspel där hela laget inklusive backarna Mathias ”Pumpen” Johansson och Anders Ahlstrand visade stor delaktighet i anfallen.

Det krävdes dock ännu en fast situation genom ett straffmål av Mikko Rytkönen innan Ted Skoglund elegant dribblade sig fri och satte dit dagens första spelmål efter ett  lika fint förarbete av IFK Kungälvs högerhalv Mattias Johansson som idag var precis överallt på planen.

Publiken i Ale Arena hade inte fått se färdigt på vackra bandymål och när Mikael Lindberg dundrade in 4-0 i bortre krysset från dålig vinkel från vänsterkanten gick det ett sus bland publiken. Innan halvleken var färdig stod det hela 6-1 till IFK Kungälv efter mål av Mathias ”Pumpen” Johansson (straff) och Mikko Lukkarila innan Jesper Jonsson kunde göra gästernas första mål för dagen efter ett fint anfall från vänsterkanten.
– Vi lyckades bra med många bitar idag och visade bra skärpa i avsluten och visade bra delaktighet. Pumpen är ju egentligen mittfältare så varför inte låta honom vara med och köra han också, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: 6-1

I den andra halvleken mattades tempo i matchen av något. Kungälv fortsatte och vara det bollförande laget men lyckades inte skapa lika mycket chanser mot ett bättre samlat Vetlanda som gjorde en klart bättre andra halva av matchen. Vetlanda reducerade till 6-2 dryga kvarten in i halvleken på hörna genom Fredrik Rinaldo. Mot slutet av matchen ökade Kungälv sedan på sin ledning till 8-2 genom först Ted Skoglund som med ett vinkelskott rätt upp i krysset innan Mikael Lindberg kunde avsluta IFK Kungälvs gedigna dagsverk genom att trycka dit en hörna.

Medan IFK Kungälv gjorde sin kanske bästa insats för säsongen kom gästande Vetlanda inte upp i någon högre nivå. Det ska dock tilläggas att smålänningarna hade en match i benen från lördagen då man besegrade IFK Motala med 4-2 och som sagt saknade en del spelare. Att laget har hög kapacitet har man visat tidigare under försäsongen då man bland annat vunnit borta mot Västerås SK med hela 8-4.
– Vetlanda hade några spelare borta och så här enkelt kommer det absolut inte gå mot dem i serien, men det tar inte bort att vi gör en väldigt bra match och lyckas bra med några av de saker vi kommit överens om innan matchen med härlig fart och bra passningsspel. Dessutom bjuder vi på en fin och offensiv bandy, säger Tommy Österberg.

När det gäller individuella spelarprestationer finns det gott om superlativ att sprida från dagens match. Mathias Johansson visar att han som vänsterback både är ett offensivt och defensivt vapen och hans namne Mattias Johansson är ett yrväder som sprudlar av energi från sin högerhalvsposition.  Även Ted Skoglund visar att han verkar ha tagit ytterligare ett kliv till den här säsongen. Även anfallskollegan Mikko Rytkönen såg piggare ut än på länge idag och var en av IFK Kungälvs främsta mot Vetlanda.

Matchfakta från dagens match hittar ni här:

Intervjuer med Tommy Österberg och Ted Skoglund kommer upp i BandyTV kommer upp under måndagen..