Tidigt på fredag eftermiddag drabbar IFK Kungälv och IFK Vänersborg samman när kvartsfinalerna i Svenska Cupen ska avgöras.
– Vänersborg är ett bra lag och vi måste vara på tårna för att kunna vinna, säger Tommy Österberg.

Kvartsfinalen spelas redan 13.00 i Lidköping på fredagen och efter att Kungälv och Vänersborg redan möts i två drabbningar tidigare under försäsongen, där lagen tagit varsin seger, är det en spännande och oviss match vi har att se fram emot.

Senast lagen möttes var i Vänercupen för två veckor sedan då Vänersborg vann med 5-3 efter fyra mål från anfallaren Joakim Hedqvist. Trots det kommer IFK Kungälv enligt Tommy Österberg inte sätta någon särskild bevakning runt Hedqvist under matchen.
- Jocke är en målskytt av högsta klass men vi kommer inte ha någon ingen speciell bevakning kring honom. Men vi måste överhuvudtaget vara  på tårna vid fasta situationer givetvis, säger Tommy Österberg.

Under försäsongen har IFK Kungälv valt att ägna delar åt matcherna till att träna in specifika mål i både sitt offensiva och defensiva spel. Då fredagens match är en tävlingsmatch kommer laget inte tillåta sig lika mycket av den varan.
- Det skiljer väl litegrann för det är en ”ren tävlingsmatch” och vi vill vidare till semifinal. Så vi kommer att vara mera noggranna med detaljerna imorgon. Sedan kommer vi inte prova så mycket olika saker under matchen utan vi kommer ha fokus på någon viktig sak som vi bestämmer ikväll efter träningen. Läget i laget ser bra ut. Vi har varit rejäla och beslutsamma  de senaste träningarna med bra fart på övningarna och betydlig bättre spel än för 2-3 veckor sedan, säger Tommy Österberg.

I Kungälv kommer hela truppen att vara tillgängliga för spel förutom Jesper Larsson som är på väg tillbaka efter sin höftoperation i somras och Daniel Gratjov.
- Jesper är inte riktigt klar till spel än men är med på alla övningar och lätt i spelet också. Daniel har fortfarande bekymmer med sin skada och kommer inte att spela i helgen, säger Tommy Österberg.