IFK Kungälv förlorade kvartsfinalen mot  IFK Vänersborg under matchens sista sekunder då Anderas Eriksson satte dit en hörnretur till 3-4.
– Vi gör en riktig jävla skitmatch, det enda som är positivt är att vi förlorar med uddamålet när vi spelar så här dåligt, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv gjorde en av sina sämre halvlekar på länge när man på fredagen spelade kvartsfinal mot Vänersborg i Svenska Cupen. Det tidigare så fina passningsspelet under försäsongen stämde inte alls och laget var varken organiserat offensivt eller defensivt.
– Jag vet inte riktigt vad det beror på, men inget stämde i den första halvleken. Dåligt passningsspel och många spelare kände att de inte riktigt var med. Kanske körde vi på för hårt på träningen igår, jag vet inte riktigt men bra var det inte, säger Tommy Österberg.

Vänersborg var också laget som tog ledningen i matchen då Christoffer Fagerström gjorde 1-0 på hörna i den sjätte minuten. Kungälv kvitterade sedan till 1-1 genom Markus Kumpuoja efter 24 minuters spel. Innan halvleken hann dock Johan Koch med att återigen ge Vänersborg ledningen med 2-1.

I den andra halvleken spelade Kungälv upp sig, men det var Vänersborg som skulle göra  första målet då Andreas Eriksson gjorde 3-1 efter 49 minuter. Kungälv gav dock inte upp och när Markus Kumpuoja fixade fram en straff som Mathias Johansson säkert förvaltade var det match igen. Med sju minuter kvar att spela kvitterade IFK Kungälv också till 3-3 genom Mikko Lukkarila. Därefter hade Kungälv även ett frislag i stolpen från Mikael Lindberg och ett fritt läge för Axel Ekholm där en studsande boll dock ställde till det för talangen. Istället kunde Vänersborg när matchklockan tickat upp till 90:24 avgöra matchen på en hörnretur då Andreas Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen.

– Vi gör en bättre andra halvlek och har chanser att själva avgöra den här matchen. Men spelar man som vi gjorde över 90 minuter idag blir det lätt så att man får marginalerna mot sig. Vi bommar till exempel två hörnor där vi helt missar bollen och släpper två. Det har vi inte råd med. Men det var inte bara hörnorna som var dåliga. De speglar hela matchen och vi vet själva att vi kan så mycket bättre än det här, säger Tommy Österberg.

I och med förlusten väntar nu Örebro SK på lördag förmiddag i en placeringsmatch för IFK Kungälv. Då hoppas Tommy Österberg att laget hittat tillbaka till sitt vanliga jag.
– Det är väldigt sällan vi gör två så här dåliga matcher i rad. Idag förtjänade vi inte att vinna och vi ska inte hitta på ursäkter utan vara medvetna om vad vi måste göra bättre. Självklart hade vi helst mött Sandviken imorgon men nu får vi möta Örebro som säkert kommer ge oss fullt upp. Örebro är ett topplag i allsvenskan med många bra spelare så det är bara att ladda om batterierna inför den matchen, säger Tommy Österberg.

 

Matchfakta från matchen hittar ni här.

Matchen mot Örebro spelas på lördag 10.00 i Lidköping.