IFK Kungälv vann på lördagen med 5-2 mot Örebro efter två mål av bland annat Mikko Rytkönen.
– Vi gör en bättre match än igår och det är kul att många av de unga visade framfötterna idag, säger Tommy Österberg.

IFK Kungälv kom till spel till lördagens match mot Örebro utan liberon Hampus Kärnman (febersjuk) och högerhalven Mattias Johansson (lättare lårkaka). Ersatte gjorde Tobias Andersson och Andreas Berggren Eckerth. In i laget kom även debuterande Rasmus Andersson som bytte av på mittfältet och gjorde det bra.
– Det är kul att se att de unga ta för sig och idag fick Rasmus debutera och gjorde det enkelt för sig på ett bra sätt, säger Tommy Österberg.

Kungälv tog ledningen redan i den femte minuten då Markus Kumpuoja hittade fram till Fredrik Johansson som gjorde 1-0 till Kungälv. Bara minuten senare kvitterade Örebro till 1-1. Ett resultat som sedan stod sig fram till den 23:e minuten innan Kungälv la in en växel till och kunde gå ifrån till 4-1 i halvlek, efter två mål av Mikko Rytkönen och ett av Mikko Lukkarila.

I den andra halvleken hann Kungälv med att missa en straff och öka på sin ledning till 5-1 genom Markus Kumpuoja innan Örebros Martin Apelqvist kunde fastställa slutresultatet till 5-2 med tio minuter kvar att spela. Efter matchen var IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg på bättre humör än efter gårdagens snöpliga uddamålsförlust mot Vänersborg.
– Det var helt ok idag, vi saknade fortfarande en del skärpa och kunde gjort ett par mål till men jämfört med matchen igår var det mycket bättre. Sen så har vi en del att jobba med, men dagens match gav ändå en bra smak i munnen då Örebro ändå är ett riktigt bra allsvenskt lag, säger Tommy Österberg.

Utöver de unga spelarna var Tommy Österberg nöjd med lagets alla anfallare som alla visar bra form just nu med stor delaktighet i både defensvien och offensiven – även om den riktiga skärpan kanske saknats under helgen.  Även Fredrik Johansson på mittfältet fick lite extra beröm.
– ”Fidde” är en spelare som kanske inte alltid får så mycket uppmärksamhet men han gör ett kanonjobb match efter match och betyder väldigt mycket för oss, säger Tommy Österberg.

Framöver väntar nu en helt spelledig vecka för IFK Kungälv innan man den 10 oktober tar sig an Villa-Lidköping i World Cup.