IFK Kungälv Bandy åker till World Cup i Sandviken för att mäta sig med de bästa lagen i världen.

Som ett av åtta slutspelslag i förra årets elitserie i bandy kvalificerade sig IFK till att deltaga i årets World Cup. Något som inte Kungälv har gjort på över 25 år och senast var under förra storhetsperioden.

Cupen spelas numera i Göransson arena i Sandviken istället för Ljusdal då kravet på spelbar kvalitetsis inte kunnat uppfyllas i Ljusdal de senaste åren. Kungälv ställs i den på förhand kanske svårast jämnaste gruppen med lag som Villa Lidköping, Jenisej och Broberg. Broberg har inte missat ett slutspel i Elitserien på många år och Villa Lidköping vet vi vad de kan. Gamla storlaget Jenisej har påbörjat sin vandring mot toppen i rysk bandy igen och kommer bli en nöt att knäcka om laget vill komma vidare. Kungälv har slagit både Villa Lidköping och Broberg i serien men Jenisej är ett utropstecken och har gjort mycket bra ifrån sig i ryska cupen.

IFK börjar cupen i Lidköping och Sparbanken Arena med öppningsmatch mot just Villa Lidköping. Två klassiksa derbymatcher i öppningsomgången är utlokaliserade till andra arenor i ett försök att locka lokal publik, Villa-Kungälv i Lidköping och Bollnäs-Ljusdal på Ljusdals IP medan Västerås tar sig an ryska Neftyanik i ABB arena. Direkt efter matchen i Lidköping sätter sig Kungälv och supportrarna Skarpa Gubbar i sina respektive bussar för färd mot Sandviken och match 2. Den spelas kl 14.30 på torsdagen och Broberg står för motståndet.

I Kungälv är alla redo för spel, förutom Daniel Gratjov som skall opereras den 17 oktober, och laget åker med full trupp men tränare Österberg är längtansfull
- Det är mest bara en en skön känsla och utmaning att få spela i stora sammahang och möta lagen i vår grupp. Jenisej blir en bra värdemätare för att se hur vi står för vi spelar själva lite ryskt i vårt offensiva spel, säger Tommy
- Villa Lidköping får gälla som favorit i gruppen och Broberg har spelat otroligt bra under försäsongen så det blir en härlig utmaning, avslutar Österberg

Hela cupen följer ni här: http://www.worldbandy.com/wc/ och här www.ifkkungalv.se samt på plats. Skarpa Gubbar är på plats och det är bara att titta efter de rödblå fanorna och banderollerna så hittar ni klacken.