Efter 1-3 i halvlek knöt Kungälv näven borta mot Villa-Lidköping och vann med 4-3 i öppningsmatchen av World Cup.
– Jag tänkte bara att jag fick en bra passning och klippte till, säger Mikko Rytkönen som tryckte dit segermålet på volley i slutet av matchen.

IFK Kungälv fick bästa tänkbara start på World Cup när man på onsdagskvällen besegrade Villa-Lidköping i Lidköping med 4-3. Matchen startade dock  tungt för Kungälv då Jesper Bryngelsson redan i den i den trejde minuten stänkte dit 0-1 genom att riktigt konstmål från kanten i nättaket bakom en chanslös Pertti Virtanen. Efter målet tuggade Kungälv sig långsamt sig in i matchen vilket resulterade i ett antal chanser där bland annat Martin Berggren i Villa-målet gjorde en fantatiskt räddning när Axel Ekholm egentligen bara att hade att raka in bollen i öppet mål. Kvitteringsmålet kom istället för Kungälv när Markus Kumpouja tryckte in 1-1 efter ett hårt inspel från vänsterkanten. Glädjen hos de tillresta bortafansen satte sig dock i halsen när Villa-Lidköping inom loppet av två minuter gjorde både 1-2 och 1-3 efter två snabba mål av Patrik Gustavsson och Daniel Andersson.

Halvtidsresultat: Villa-Lidköping – IFK Kungälv 3-1

I den andra halvleken la sig Villa tidigt på defensiven och lät Kungälv mata på för en reducering. Länge såg det dock ut som att hemmalagets taktik skulle löna sig men när Kungälv med tolv minuter kvar att spela fick in 2-3 genom Mikko Rytkönen och sedan minuten senare kvitterade glödde det kring Kungälvsspelarna som fick den energin som lös med sin frånvaro från hemmalaget. På övertid satte sedan IFK Kungälv sitt förlösande segermål när Mikko Rytkönen på volley vispade in Mattias Johansson inspel från vänsterkanten rätt upp i krysset inför saliga bortasupportrar från Kungälv.
– Det var roligt att göra mål, att det var snygg spelar ingen roll. Jag bara satte dit den sa en ödmjuk Rytkönen efter matchen.

Segern innebär att Kungälv nu toppar Grupp A tillsammasn med Jenisej som tidigare på onsdagen vann mot Broberg med hela 7-0.

Matchfakta från matchen hittar ni här: