Efter en trevande start lossnade det mesta för IFK Kungälv när man tillslut besegrade Broberg/Söderhamn med hela 6-1.
– Vi är inte riktigt med från start men sedan spelar vi ett varierat anfallsspel och defensviven fungerade väldigt bra idag, säger Tommy Österberg.

Förutom de första fem – tio minuterna där ett stillastående IFK Kungälv lät Broberg föra initiativet spelade IFK Kungälv på torsdagen en varierande och vägvinnande bandy mot Broberg som IFK Kungälv de senaste åren haft svårt för när lagen möts i elitserien. Efter tjugo minuter och ett antal missade målchanser lossnade det också målmässigt för Kungälv när Mikael Lindberg pangade in 1-0 på straff. Innan halvtidsvilan hann Kungälv även att öka på sin ledning till 2-0 genom ännu ett mål av Mikael Lindberg då han satte dit en hörna serverad av Mattias Johansson. Halvtidsresultatet kändes rättvist då Kungälv för dagen kändes lite tyngre och rejälare i det mesta.

Halvtidsresultat: 2-0

I den andra halvleken förstärktes känslan av att det var Kungälvs dag. Laget spelade tillskillnad från Broberg med varierande anfall som innehöll både korta och långa lyft som bollar längs isen medan Broberg gång på körde fast i den röda försvarsmuren Kungälv framgångsriks lyckades ställa upp. 3-0 var en riktigt delikates då Jakob Jenefelt från sin högerhalvsposition slog ett diagonalt lyft mot Mattias Johansson på andra kanten som snyggt tog ner bollen och sedan kunde trampa in i straffområdet och servera Mikko Lukkarila öppet mål. Även Kungälvs 4-0 mål var något extra då Jakob Jenefeldt längs kortlinjen gjorde både avancerade och simpla finter när han lirkade bort fyra, fem motståndare innan han med backhandsidan lyfte in bollen bakom Dennis Wasberg i Brobergsmålet.

Jenefeldts mål punkterade den sista spänningen i matchen som tillslut slutade hela 6-1 efter nya Kungälvs mål av Mikko Rytkönen och Mikko Lukkarila medan Brobergs mål gjordes av Janne Hauska på straff.

Då Villa senare på eftermiddagen förlorade mot Jenisej innebär Kungälvs seger mot Broberg att laget är klart för kvartsfinal i World Cup. Imorgon spelar laget gruppfinal mot Jenisej som hitills inte släppt in ett mål och sammanlagt gjort 13 mål mot Broberg och Villa-Lidköping. Det blir utan att överdriva ett riktigt prov för IFK Kungälv årgång 2012/2013.

Matchfakta hittar ni här.