IFK Kungälv är ute ur World Cup efter att man på lördagsförmiddagen förlorade efter straffläggning mot Västerås SK.
– Surt, men vi har gjort en bra turnering, säger anfallaren Markus Kumpuoja.

Det märktes att IFK Kungälv och Västerås SK hade tre matcherna i benen när  man på lördagen gjorde upp om en plats i semifinalen av World Cup i Sandviken. Tempot var lågt och målchanserna få. Västerås  kändes något rappare än de röda Kungälvsspelarna och kunde också gå till halvtidsvilan i ledning med 0-1 efter att Jonas Nilsson lirkat in bollen efter en hörnvariant.
– Vi gjorde inte någon bra  halvlek alls, man är ganska trött både fysiskt och mentalt men vi lyckades ändå krama ur ny engerin ur oss i den andra halvleken, säger tränaren Tommy Österberg.

För i den andra halvleken tog Kungälv över spelet och kunde också rättvist sätta dit 1-1  då Fredrik Johansson hittade in med en passning i straffområdet där Markus Kumpuoja dök upp och tryckte in kvitteringen. Kungälv fortsatte och mala på och skapade ett flertal vassa chanser mot David Mowitz i VSK-målet. Med tjugominuter kvar att spela tog Kungälv även ledningen när Mikael Lindberg tryckte in en staff som laget fick efter en hörna, där man själva gjorde mål, men  domaren blåst för straff i sekvensen innan.

Efter målet kändes det som att Kungälv hade bra kontroll över händelserna. VSK skapade visserligen ett antal hörnor som alltid är en farlig målchans i bandy, men när klockan tickade upp mot 60 minuter var ändå känslan att Kungälv skulle ro hem segern i kvartsfinalen. Det gjorde man aldrig utan Västerås Anders Bruun kunde istället kvittera till 2-2 när han med ett mäktigt skott tryckte upp en hörna i nättaket vilket gjorde att matchen fick avgöras på straffar. En straffläggning som till skillnad från gårdagens avgörande mot Jenisej inte slutade till Kungälvs fördel då VSK satte alla sina straffar medan Mattias Johanssons straff hamnade över David Mowitz målbur.
– Det känns tråkigt att förlora såklart, men nu får vi åka hem och vila upp oss inför seriepremiären mot Väserås istället. Vi har spelat riktigt bra i hela turneringen. Det var synd att jag inte satte min chans i slutet, men så är det ibland, säger Markus Kumpuoja som precis som hela IFK Kungälv just nu visar en bra form och glädje på bandyplanen.

Matchfakta från lördagens kvartsfinal hittar ni här.

Intervjuer kring lagets insats i turneringen hittar ni här på vår facebooksida.