IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar har genom sitt engagemang i World Cup blivit utsedda till tureringens bästa fans vilket genererar 35 000 kronor till IFK Kungälv.
– Vi är såklart hur stolta och glada som helst över det här priset, säger Skarpa Gubbars Jonny Carlsson.

IFK Kungälvs deltagande i World Cup kan trots en neslig förlust mot Västerås SK på straffar i kvartsfinalen summeras som en stor succé. Förutom lagets fina spel som gav segrar mot Villa-Lidköping, Broberg/Söderhamn och finallaget Jenisej har föreningen utmärkt sig positivt på flera plan. Förutom Supporterpriset där prissumman från arrangören är 35 000 kronor till den förening som de vinnande supportrarna stöttar vann IFK Kungälv även World Cups fairplaypris vilket även det genererar intäkter till föreningen. Intäkter som betyder mycket då klubbens utgifter för resa, logi plus en anmälningsavgift på 60 000 kronor är en stor kostnad för klubben.
– Supportrarna ska ha en otrolig eloge för vad de gör för IFK Kungälv. Hela föreningen får energi av deras engagemang och det är tillsammans som vi har möjligthet att uppnå saker. Vi ska vara fantastiskt glada över att vi har våra supportrar, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.