Efter en lång försäsong är det äntligen dags för allvar när IFK Kungälv på onsdag gästar Västerås SK på bortais.
– Det blir verkligen fantastiskt kul att köra igång seriespelet nu. Vi har kunnat träna som planerat under stort sätt hela försäsongen och jag känner att vi är i bra form, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

På onsdag 19.00 är det alltså äntligen dags för Elitseriepremiär för IFK Kungälv. Tillskillnad från när Kungälv förra året tog emot Västerås i premiären på Skarpe Nord åker man den här säsongen upp till ABB Arena. Samma arena som man i den sista seriematchen förra säsongen gav Västerås sin första och enda hemmaförlust under seriespelet när man vann med 10-4. Den matchen är givetvis historia nu. Senast lagen möttes var så sent som för en och en halv vecka sedan då man spelade 2-2 i kvartsfinalen av World Cup. Där drog VSK tillslut det längsta strået genom att vinna den efterföljande straffläggningen. Det är med andra ord två lag som känner varandra väl.

Hauska med och konkurrerar 
Efter att laget varit ledigt i helgen laddar IFK Kungälv upp med isträningar i Ale Arena under måndagskvällen och tidigt på tisdagsmorgonen innan man på onsdagsförmiddagen sätter sig i bussen upp mot Västerås. Bortsett från opererade Daniel Gratjov är alla spelare i Kungälv tillgängliga för spel inklusive lånet Tomi Hauska som gjorde sin första träning med laget under måndagen.
– Tomi är spelklar men vi har inte tagit laget ut än så vi får se vilka som skall spela. Bara för att han kommer utifrån betyder inte att han skall spela. Han konkurrerar om platserna som alla andra. Nu hinner han bara träna två pass med laget innan premiären så vi får se hur det blir.

Fokuserar på det egna
När det gäller taktiken inför onsdagens premiär kommer IFK Kungälv enligt Tommy Östeberg främst att inrikta sig på det egna spelet, även om man har stor respekt för Västerås som alltid är med och krigar i toppen av serien.
– 
VSK är ett av lagen som av traditionen brukar vara med där framme. Men vi fokuserar inte på så mycket på vad dom ska göra utan vi lägger vår energi på att kunna föra matchen på det sättet vi vill. Vi vet vad vi är bra på och det kommer vi att utnyttja på onsdag, säger Tommy Österberg.

Matchen sänds förutom via elitrapport.se även i sin helthet på webben i Sveriges Radio P4 Västmanland.