IFK Kungälv förlorade elitseriepremiären borta mot Västerås med 5-3. Matchen stod länge och vägde men istället för en kvittering till 4-4 kunde Västrås avgöra till 5-3.

Matchen började annars bra för Kungälv då Mikko Rytkönen efter 20 minuters spel gjorde 0-1 efter att han förvaltat ett långt utkast från Pertti Virtanen. Inom loppet av några minuter hade dock hemmalaget vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Båda målen signerade Oscar Gröhn . Innan halvtidsvilan hann hemma laget även med att göra 3-1 genom Kim Barklund trots Kungälvs jakt på en kvittering.
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek både defensivt och offensvit. Vi var inte riktigt med, vi la av någon anledning inte tillräckligt med egnergi i det vi gjorde som man måste göra om vi ska vinna mot något lag i serien.  Vi ville såklart, men jag vet som sagt inte varför det inte fungerade. Samtidigt ska vi säga att Västersås gjorde det riktigt bra och i halvlek var vi värda att ligga under, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: Västerås – Kungälv 3-1

Efter en avvaktande inledning på den andra halvleken var det sedan Kungälvs tur att visa hur snabbt bandy kan svänga. Denna gång genom två snabba mål genom Markus Kumpuoja, varav det andra inslaget på volley. Målen tände naturligtvis Kungälv som direkt skapade målchanser och hörnor för ett ledningsmål. Mitt i pressen tog sedan Västerås timeout. Något som verkar gett visst effekt och jämnade ut Kungälvs spelövertag. Med dryga kvarten kvar att spela av ordinarie tid visade hemmalaget Västerås hur viktigt det är att sätta dit hörnmål. Båda lagen hade dessförinnan skapat en rad hörnor vardera men ingen bortsett från Anders Bruun hade idag förmågan att trycka bollen i mål.

Men. Det var inte långt borta. För i slutet av matchen tryckte Kungälv på för allt man var värda och skapade både ribbskott, frilägen och öppna mål som dock alla på något sätt inte ville leta sig in i mål.

Som det ofta händer när ett lag ligger på kunde Västerås genom en snabbomställning avgöra matchen. En fin prestation av Jonas Nilsson som i en farlig kontring fintade att åka hem för att sedan slå en boll i djupet på en framskrinaden Jens Blixt som fri med Virtanen kunde lägga in avgörande 5-3.
– Efter pausen vaknar vi till, har mera mod i allt vi gör och i andra halvlek skapar vi så jävla mycket chanser att jag åtminstone tycker vi var värda en poäng idag trots första halvleken efter att vi lyckas vända matchbilden. Men nu är det bara att ladda om för matchen mot Sandviken. Vi hade gärna mött dom redan i morgon, men nu ser vi fram emot att hälsa Sandviken välkomna till Sveriges bästa arena och supporterklubb där vi alltid har jäkligt skoj, säger Tommy Österberg.

Slutresultat: Västerås SK – IFK Kungälv 5-3

Matchfakta från matchen hittar ni här:

* Anteckningar från matchen:

* Jakob Jenefeldt fastnade troligen med en skridsko i isen och vred om knät i den andra halvleken och fick ett tag lämna isen. Efter en stund kom han dock tillbaka och efter matchen ska Jakob inte ha kännt att det var någon större fara.

* Tomi Hauska gjorde enligt Tommy Österberg en helt klart godkänd första match för klubben. Viktigt med tanke på att Jesper Larsson inte kunde spela i premiären.

* Markus Kumpuoja var enligt tränare Österberg den spelare som var värd att plussas mest i Kungälv. Två mål och hårt jobb i denfensiven visar att formen är god.