Efter onsdagens snöpliga förlust siktar Kungälv på vinst när svenska mästarna Sandviken kommer på besök.

Sandviken förlorade precis som Kungälv säsongens första match när Elitserien tjuvstartade förra lördagen med en SM-finalrepris då laget mötte Villa-Lidköping. När Kungälv i onsdags förlorade snöpligt mot Västerås trots mängder med chanser vann istället Sandviken enkelt mot nykomlingen Ljusdal med 9-3, efter tre mål vardera av anfallsduon Christoffer Edlund och Erik Pettersson. Dessa spelare gäller det för IFK Kungälv att ha extra koll på då de med sina skott från nästan ingenstans kan skapa ordentlig oreda för vilken målvakt som helst.

För IFK Kungälvs del gäller det att komma upp i samma nivå som laget visade i den andra halvleken mot Västerås från start i söndagens match. Ska laget rå på reagerande svenska mästarna krävs det att man presterar i 90 minuter. Något man brukar göra i sin hemmaborg Skarpe Nord vars is Kungälvs A-lag under fredagen fick känna på för första gången den här säsongen.

Som vanligt när det är hemmapremiär är det mycket känslor och pirr i kroppen hos både spelare, funktionärer och supportrar. IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar kommer att ladda upp inför matchen på supporterpuben Tribeca i Kungälv dit man hälsar såväl Kungälvs och eventuella gästande supportrar från Sandviken välkomna till Before Bandy från klockan 11.00.

Matchen börjar på den klassiska bandytiden 13:15 och förhoppningsvis blir vi riktigt många som hejar på IFK Kungälv i lagets hemmapremiär där vi hoppas se Kungälv kunna bärga säsongens första seger.