Kungälv besegrade programenligt Ljusdals BK med klara 8-2. Bortalaget kämpade väl och gav aldrig upp även om man aldrig på allvar lyckades skapa något riktigt nerv i matchen.

Matchen startade dock trevande från Kungälvs sida. I den nionde spelminuten kunde ändå  Fredrik ”Fidde” Johansson efter en av sina patenterade åkningar panga in 1-0 framspelad av Jakob Jenefeldt. Bröderna Johansson framstår mer och mer som en oerhört värdefull investering för det framtida Kungälv och har alltid en bra fart på skridskorna.
– Vi har tränat oerhört hårt med Tommy nu i två år och det börjar ge resultat. Jag har aldrig tränat så hårt som denna försäsong, säger Fredrik Johansson om hemligheten med den speedade åkningen.

Efter Kungälvs 1-0 kom Ljusdals kvittering genom Sebastian Jonsson som snyggt styrde in ett pass från Daniel Rexin. Även om kvittering kom kändes inte spelet som upplyftande och det var en halvseg tillställning med många misstag från Ljusdals sida. Något som gjorde att IFK gick till halvtidsvila med en 3-2 ledning genom mål av Markus Kumpuoja och Mathias Johansson på hörna. Ljusdals andra mål gjordes av Tobias Björklund strax innan halvtidsvilan.

Halvtid. IFK Kungälv – Ljusdals BK 3-2

Andra halvlek startade med bättre tempo från Kungälvs sida. Laget visade att man har en hög lägstanivå men skärpan i avsluten saknades något samtidigt som Jonas Svensson i Ljusdals målet storspelade mellan stolparna. Slutsiffrorna skrevs ändå till klara 8-2 till Kungälv genom mål i tur  och ordning av Ted Skoglund, Markus Kumpuoja, Tomi Hauska två gånger samt av Mathias Johansson via ännu en hörna.  Tills Matchens lirare i Kungälv utsågs tvåmålskytten Markus Kumpuoja medan priset i Ljusdal gick till målvakten Jonas Svensson.

Sammanfattningsvis blev det aldrig riktigt spännande utan Kungälv var helt enkelt för bra för Ljusdal denna eftermiddag. Ljusdal kämpade dock väl men om inte målvakten, Jonas Svensson varit på sitt allra bästa spelhumör kunde siffrorna blivit betydligt större, bland annat knep han ett friläge från Markus Kumpuoja genom en högklassig reflexräddning. Laget har en bit kvar innan de kan börja kontrollera matcher och att minimera misstagen bör vara en given målsättning. När man kommit dit har de stora chanser att lyckas för de vill spela en offensiv och rolig bandy, vilket de med heder försökte idag.

Noterbart är att ännu en IFK-junior gjort debut i elitserin. Nr 99 Elias Modin med födelseår 1995 fick gör entré och känna på hur det är i en elitseriematch. Elias har dock spelat i säsongens träningsmatcher så helt gröngöling är han inte men härligt att se att återväxten är god.

Slutresultat: Kungälv – Ljusdals BK 8-2

Närmast väntar nu Vetlanda BK på onsdag för Kungälv dit det går en supportebuss. En svår bortamatch mot ett obesgrat VBK så allt stöd kan behövas. Anmäl er gärna.

Klicka här för all matchfakta från matchen.

Stefan Åhman
stefan.åhman@ifkkungalv.se 

Dragning på 50/50 lotteriet.
Vinstnummer 0442
Vinstsumma: 4600 kr