Efter Kungälvs tunga seger borta mot Vetlanda siktar laget på vinst mot Sirius som man inte vunnit mot sedan 2009.
– Sirius är absolut ett lag som är bättre än vad folk tippat i år, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

Det matchas tätt i Elitserien just nu och för spelare, ledare och supportrar gäller det att snabbt ladda om för nästa omgång. För IFK Kungälvs del spelas den på lördag då IK Sirius från Uppsala gästar Skarpe Nord. Ett Sirius som inlett säsongen med två segrar och två förluster och där segern mot Västerås förra fredagen är den insats som imponerar mest.
– Sirius är ett bra lag i år också och är absolut mycket bättre än att folk ska tippa dem under slutspelsstrecket. Har man spelare som Andreas Eskhult, ”Putte” (Patrik Johansson reds anm.) Lars Fall och Viktor Broberg med flera så är man att räkna med i varje match, säger Tommy Österberg.

Att Sirius är ett lag med många kvalitér är något IFK Kungälv fått känna på de senaste säsongerna. Trots att man vid flera tillfällen haft Uppsalalaget på den berömda kroken har man bara tagit en poäng i de senaste fyra mötena lagen emellan.
– Det vi måste göra bättre jämfört med tidigare möten mot Sirius är att komma upp i den standard vi brukar prestera på och spela så bra som vi verkligen kan – vilket vi inte gjorde mot Sirius förra året. Sedan gjorde Sirius det jättebra när de slog oss på Skarpe Nord i den senaste matchen som spelades i riktigt dåliga förhållanden, säger Tommy Österberg.

Koll på Eskhult
Inför det här året har mycket hänt hos gästerna. Laget har bland annat förlorat spelare som skyttekungen Christian Mickelsson till Ryssland, Erik Sundin till Gais och Kalle Sputh till Hammarby – men har trots det lyckats få ihop det bra lagom till starten av elitserien. Som vanligt bygger laget mycket av sitt spel runt mittfältaren och teknikern Andreas Eskhult och även om IFK Kungälv främst kommer att fokusera på sin egen insats gäller det ändå att koll på Siriusstjärnan.
– Vi måste ha stenkoll på Andreas i 90 minuter då han både är duktigt på att avsluta själv och sätta igång sina medspelare, säger Tommy Österberg.

Tryggt hemmalag
I IFK Kungälv ser annars det mesta ljust ut inför lördagen. Laget spelar med ett stort självförtroende där gemensamt slit i både defensiven och offensiven så här långt gett tre segrar på fyra matcher. Är det någon spelare som stuckit ut ur mängden är det anfallaren Markus Kumpouja som så här långt prickat in sju mål.
– Vi känner oss starka men så här vi känt väldigt länge. Sedan blir vi tryggare och tryggare i vårt sätt att spela och fler spelare tar ett större ansvar i offensiven nu, säger Tommy Österberg.

Om Kungälvs trygghet räcker till en ny seger eller inte får vi se på lördag. Matchen börjar 16.00 och räkna med två lag som kommer ge allt för att kamma hem två viktiga poäng i en elitserie som precis som väntat verkar bli ett riktigt getingbo den här säsongen.

 Anders Abrahamsson
anders.abrahamsson@ifkkkungalv.se