Efter ledning med både 2-0 och 4-2 fick Kungälv till slut nöja sig med 4-4 mot Sirius på Skarpe Nord. Gästerna kämpade tappert och visade att inget lag kan ta något för givet i årets elitserie.

Lördagens match började annars på bästa vis för hemmalaget då Jakob Jenefeldt redan i den tredje minuten satte dit 1-0 efter en hörnvariant. Kungälv ångade på och skapade ett bra tryck mot Jakob Säleby i Siriusmålet och när 2-0 kom efter dryga kvarten då Mikko Lukarilla petade in en retur var känslan att hemmalaget var på väg mot ännu en seger på Skarpe Nord.

Fyra minuter senare fick Sirius dock kontakt igen när Viktor Broberg satte dit en hörna samtidigt som regnet började tillta över Kungälv. Runt tio minuter senare fick Sirius även in 2-2 efter att stekhete Broberg spelade fram Joel Wigren som kunde utjämna ställningen till 2-2. Känslan var fortsatt att Kungälv var det tyngre laget och innan halvtidsvilan hade Kungälv ökat på ledningen till 4-2 efter att Markus ”Kunghus” Kumpuoja först satte dit en hörna och Axel Ekholm påpassligt lirkat in en retur efter ett lång utkast från Pertti Virtanen.

Halvtidsresultat: 4-2

I den andra halvleken fortsatte Kungälv att föra kommandot och hade både ett, två och tre och kanske fyra klara lägen att punktera matchen. Men istället för utdelning på chanserna kunde ett ”smygkämpande” Sirius istället reducera till 4-3 genom Andreas Eskhult. Ett mål som skapade nerv i matchen och bara några minuter senare kunde Viktor Broberg styra in 4-4 efter en lång lyra mot straffområdet. Resten av matchen blev sedan en lång kamp om vilket lag som skulle ha marginalerna med sig i regnet. Målvakterna Jakob Säleby och Pertti Virtanen lär båda känna av vis träningsvärk i armarna både i morgon och på måndag efter deras långa utkast som båda lagen försökte plocka ner i motståndarnas straffområden för att vaska fram chanser till ett segermål. Något segermål kom aldrig och när domaren Christoffer Aidejö blåste av matchen fick alltså båda lagen nöja sig med en poäng. En poäng som gästerna efter åt såg mest nöjda ut med, men som när säsongen summeras även kan vara av oerhörd vikt för IFK Kungälv.

 

Anteckningar från matchen:

* Kungälv visade återigen att man är farliga vid fasta situationer på Skarpe Nord. Två hörnmål idag. Däremot har inga hörnmål gjorts på bortaplan.

* Markus Kumpuoja gjorde mål för femte matchen i rad och har nu gjort åtta mål på fem matcher.

* Mikko Lukkarila gjorde sitt första elitseriemål för IFK Kungälv.

* Kungälv har fortsatt svårt att vinna mot Sirius. Förra året blev det 0-3 på Skarpe Nord och året innan dess slutade matchen även den 4-4 på Skarpe Nord.

Klicka här för fullständig matchfaka:

Vinnare 50/50 lotteriet: Lottnr: 0188 Vinstsumma: 3600 kr