IFK Kungälv tog på onsdagskvällen sin första poäng på Sävstaås sedan man gick upp i Elitserien för fem år sedan. Poängen var dock mycket nära att bli två då laget ledde med 2-1 innan Bollnäs lagkapten Andreas Westh satte dit en hörna i 93:e minuten.

Matchen spelades stundtals under svåra förhållanden då det milda vädret gjorde isen svårare och svårare att bemästra allt eftersom halvlekarna gick. För Kungälv, som för dagen saknade sjuka Mathias Johansson och Tomi Hauska, lyckades man dock bemästra isen bra i den första halvleken som slutade 1-1 efter att Mikko Rytkönen först gett Kungälv ledningen med 1-0 i den tolfte minuten innan Bollnäsförsvaren Anders Spinnars kunde kvittera på hörna bara minuter senare.
– Isen höll kanske första 20 minuterna i första, men blev bättre i den andra där den höll runt halvtimmen, säger Anders Ahlstrand som idag gick in och spelade back i Mathias Johanssons frånvaro.

Halvtidsresultat: 1-1

I den andra halvleken höll Kungälv uppe ångan och kunde efter 20 minuter återta ledningen då Jakob Jenefeldt satte dit 2-1 efter ett frislag. Kungälv hade sedan flera chanser att punktera matchen samtidigt som även Pertti Virtanen gjorden en kalasräddning som gjorde att laget kunde behålla sin ledning. Med bara någon minut kvar att spela fick Ted Skoglund en gyllene chans att göra 3-1 när han kom fri med Timo Oksanen i Bollnäsmålet. Oksanen visade dock varför han tillhört den absoluta världstoppen i runt ett decennium och räddade. I den sista minuten kunde istället landslagsliberon Andreas Westh trycka dit 2-2 på övertid.

Trots att IFK Kungälv tappade segern på övertid var poängen lagets första på Sävstaås sedan man tog klivet upp i Elitserien för fem år sedan och laget befäster sin position ovanför slutspelsstrecket.

Mer röster och tankar från matchen hittar ni på ifkkungalv.se under torsdagen.

Anders Abrahamsson
anders.abrahamsson@ifkkungalv.se

All matchfakta från matchen hittar ni här: