IFK Kungälv spelade på lördagen 2-2 hemma mot Vänersborg i ett kampfyllt och dramatiskt västkustderby.
– Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller inte men sett över matchen kanske det var rättvist, säger Tommy Österberg.

Efter 90 minuter var känslan efter lördagens match att Kungälv återigen på ett snöpligt sätt tappat en ledning på övertid. Sett över hela matchen var kanske också Kungälv något närmare segern än Vänersborg. Men när 90 minuter och övertiden hade passerat var till slut ändå 2-2 kanske ganska rättvist mellan kamratkollegorna.
– Jag vet inte riktigt om vi förtjänade att vinna idag. I andra halvlek skapade vi visserligen en hel del klara lägen men vi spelar inte tillräckligt bra och tappar bollen i fel lägen på plan och då är Vänersborg farliga, säger Tommy Österberg.

Efter en ganska så chans- och målsnål första halvlek kunde ändå IFK Kungälv gå till ledning med 1-0 efter att Tomi Hauska hittat in med ett kort instick till Ted Skoglund som kunde sätta in matchens första mål.

Halvtidsresultat: 1-0

I den andra halvleken bjöds lagen på bättre förhållanden då isen som minuter innan första halvlek fått en kort skur över sig vilket gjorde den något hoppig.

Spelet blev dock inte speciellt sprudlande för det och matchen bjöd istället på mycket kamp, bolltapp och ibland en del gringa reaktioner mot både motspelare och domartrion.

Om spelet inte var bra så var det dock inget fel på dramatiken. Det syntes att matchen betydde mycket för såväl spelare, ledare som publik. Efter en bra Kungälvperiod i andra halvlek kom därför 1-1 som en liten kalldusch när Joakim Heqvist pangade in en hörna i den 58:e minuten.

Det resultatet stod sig sedan till cirka tio minuter kvar av ordinarie matchtid då Kungälvspubliken höll andan när Vänersborg fick en hörna. Hörnan blev dock riktigt misslyckad och istället kunde IFK Kungälvs Mattias Johansson sätta full fart åt andra hållet vilket resulterade i att två Vänersborgsspelare fick sätta sig i utvisningsbåset.

Det gav IFK Kungälv ny engeri vilket gjorde att man återigen kunde ta ledningen i matchen efter att backen Mathias Johansson avancerat fram i plan och tryckt på en riktigt pärla från 30 meter som tog i undersidan av ribban och studsade ut till Markus ”Kungshus” Kumpuoja som satte dit sitt nioende mål för säsongen på returen.

Efter målet var det sedan istället IFK Kungälvs tur att drabbas av två utvisningar då Jesper Larsson först fick sin tredje för matchen och även Markus Kumuopja fick tio minuters utvisning för våldsamt slag.

Tio sekunder in på övertiden som uppkommit av bland annat två timeouter kunde IFK Vänersborg sedan kvittera till 2-2. Återigen var det Joakim Hedqvist som stod för målet då han efter en hörnretur tryckte in bollen bakom Pertti Virtanen. Fler mål än så blev det inte och båda lagen fick alltså nöja sig med en poäng.
– Vi har ändå sex raka matcher nu utan förlust så på det sättet är det riktigt bra. Mot Broberg i nästa match får vi dock spela bättre, det hoppas jag i alla fall, säger Tommy Österberg vars Kungälv då får klara sig utan avstängda Jesper Larsson och Tomi Hauska som efter sin lånetid i Kungälv nu återvänder till Finland.

Anders Abrahamsson
anders.abrahamsson@ifkkungalv.se

 

 För all matchfakta klicka här:

Vinnare 50/50 lotteriet: nr 1512
Vinstsumma: 4500 kronor