På onsdag väntar ett tidigt toppmöte i elitserien när IFK Kungälv tar emot Villa-Lidköping på Skarpe Nord.
- Vi kommer stärkta från segern mot Broberg och har bra självförtroende, säger IFK Kungälvs  tränare Tommy Österberg.

Med knappt en tredjedel spelad av elitserien tar tabellfyran IFK Kungälv emot tabelltvåan Villa-Lidköping i seriens nionde omgång på Skarpe Nord. En repris på förra årets kvartsfinalserie där Villa-Lidköping till slut gick segrande ur striden med totalt 3-2 i matcher.

Sedan förra säsongen har Villa varit aktiva på spelarmarknaden och förstärkt laget med Jesper Eriksson från Hammarby och Pär Thörnberg från Edsbyn. Något som gjort att laget  inför den här säsongen pekats ut som den givna SM-guldsfavoriten av de flesta så kallade experter. Så här långt in i serien har man också levt upp till förväntningarna och när man  på onsdag gästar IFK Kungälv som också levererat så här långt genom sin fjärdeplats är det en högintressant match att se fram emot.

I IFK Kungälv ser samtliga spelare utan långtidsskadade Daniel Gratjov ut att vara tillgängliga för spel, vilket innebär att Jesper Larsson som var avstängd senast mot Broberg är tillbaka i matchtruppen. Något som skapar konkurrens i laget inte minst på de två extra junioravbytarplatserna där Kungälv under säsongen använt sig av fyra olika spelare.
- Att ha två extra avbytare ger oss möjlighet att hålla ett högre tempo genom hela matcherna och just nu är det bra konkurrens där. Att vi har juniorer på flera positioner gör att vi också kan använda de spelare vi för stunden har mest nytta av, säger Tommy Österberg.

I övrigt pekar det mesta i Kungälv uppåt efter förra veckans imponerade vändning i Hälsingland.
- Segern mot Broberg visar att vi är starka som grupp och att det inte hade påverkat vårt självförtroende att vi hade tappat ett par segrar på övertid. Det kommer givetvis att göra oss ännu starkare och ge oss tro på det spelet vi vill spela då vi också rättade till en del saker i vårt offensiva spel som vi pratat om, säger Tommy Österberg.

När det gäller matchen mot Villa vill Österberg inte peka ut någon särskild taktik mot gästerna mer än att det naturligtvis gäller att ha bra koll på deras många duktiga offensiva spelare.
-  Det gäller helt enkelt att vi får ihop olika delar och ingredienser i vårt eget spel. Sedan gäller det som vanligt att ha bra koll på deras offensiva spel och spelare med individuella kvalitéer.

I Villa som på åtta matcher vunnit sex, spelat en oavgjord och förlorat en sätts det största frågetecknet kring skyttekungen David Karlssons medverkan. Karlsson som gjort 17 mål på åtta matcher skadade sig i lagets senaste match borta mot Västerås när han fick en smäll vid axeln och det är alltså oklart om han finns med på onsdag.

Hur det blir med den saken får vi alla reda på klockan 19.00 på Skarpe Nord där vi alltså har ett högintressant och prestigefyllt västderby att bevittna.