IFK Kungälv kom på onsdagskvällen tillbaka till vinnarspåret på Skarpe Nord när man besegrade Villa-Lidköping med 4-3. Stora matchvinnare för Kungälv blev tremålskytten Mikko Rytkönen och 17-årige målvaktskometen Victor Lindblom.

Den första halvleken började något tillknäppt då båda lagen först och främst såg till att inte gå bort sig och bjuda sina motståndare på chanser. Som vanligt i bandy dök de upp ändå.

Tack vare bra målvaktsspel från både Villamålvakten Martin Berggren och hemmamålvakten Victor Lindblom ,som gjorde debut på Skarpe Nord idag, dröjde det dock ända tills den 34:e minuten innan publiken skulle få se nätrassel. Och så mycket rassel blev det kanske inte av det hela då Martin Berggren först snyggt räddade ett långtskott från Kungälvsbacken Mathias Johannson och Mikko Rytkönen sedan enkelt kunde peta in 1-0 i öppen bur.
– Jag visste att ”Pumpen” har ett bra skott och får han på en bra träff blir det oftast minst retur och då var det bara att sätta dit den, säger matchhjälten Mikko Rytkönen om sitt första av tre mål för kvällen.

Innan domaren Peter Öhrlund blåste för halvtid skulle Villa dock få sin replik då mittfältaren Petter Björling via ett misslyckat skott fick fram bollen till Daniel Andersson som kunde utjämna siffrorna till 1-1 innan halvtidsvilan.

Halvtidsresultat: 1-1 

I inledning av den andra halvleken trodde nog många på Skarpe Nord att Villa skulle ta ledningen när Daniel Andersson på nytt fick chansen fri framför Victor Lindblom i Kungälvsmålet. Kungälvs 17-årige målvakt ville dock annat och fick i sista stund ut den yttersta spetsen på skridskon och kunde avvärja ett ledningsmål för gästerna.

Istället kunde Kungälv återta sin ledning när lagkaptenen Mikael Lindberg gjorde sitt första mål på Skarpe Nord för säsongen när han på en vänsterhörna fick på en praktträff som borrade sig rätt upp i det borte krysset.

Överlag bjöd den andra halvleken på betydligt öppnare spel och efter målchanser åt båda håll kunde Villa ännu en gång komma tillbaka i matchen efter att Tim Persson snappat upp en boll utanför Kungälvs straffområde och kunde lirka in bollen bakom Victor Lindblom.

Direkt efter målet skapade Kungälv två riktig farliga målchanser då Markus Kumpuoja först helt fri med Berggren valde att avsluta med ett volleyskott som gick långt utanför och Mattias Johansson sköt ett skott i stolpen. En stolpträff som utjämnade antalet ramträffar då Villa i den första halvleken hade ett klockrent skott rätt i ribban.

Med tre minuter kvar fick Kungälv återigen utdelning på en av sina totalt 11 hörnor under matchen då Mikko Rytkönen satte dit sitt andra mål för dagen. Målet gjorde att bortalaget fick chansa vilt för en kvittering vilket gav Ryktönen chansen att fri med Berggren kunna avgöra matchen då han åkte ikapp en rensning från Jakob Jenefeldt. Med god tid på sig fram till Berggren gjorde Rytkönen inget misstag och pillade in sitt andra raka hattrick i årets Elitserien.

Matchen var dock inte avgjord för det utan direkt efter målet, som de flesta trodde var spiken i kistan, fick Daniel Andersson in sitt andra mål för kvällen vilket skapade stor dramatik under de tre återstående övertidsminuterna. Kungälv lyckades dock reda ut stormen och kunde efter två raka kryss återigen kamma hem två poäng på Skarpe Nord.
– Jag tycker vi gör en väldigt bra match idag. Visst var matchen jämn men jag tycker ändå vi skapar något mer än Villa och driver på spelet mera och vinner rättvist, säger en glad Tommy Österberg som hade gott om lovord över både målvaktsdebutanten Victor Lindblom och tremålskytten Mikko Rytkönen.
– Det är så jävla kul att se hur Victor går in och spelar. Vi som ser Victor på träningarna vet hur bra han är och det är kul att han får visa det för hemmapubliken. Nu har vi fått igång Mikko ordentligt och nu ska vi få igång våran andra Mikko också här framöver, säger Tommy Österberg och syftar på nyförvärvet Mikko Lukarilla som trots att han inte gjorde mål idag ändå stod för en gedigen insats precis som hela IFK Kungälv.

 

Reflektioner från matchen:

* Mathias Johansson visar ännu en gång att när han skjuter blir det farligt. Mot Vänersborg gjorde han ”assist” med ett ribbskott. Ikväll blev det assist via en riktigt TV-räddning från Martin Berggren.

* Mikko Rytkönen har verkligen börjat leverera. Sex mål på de senaste två matcherna.

* Mikael Lindberg har efter sin måltorka gjort mål i två matcher i rad. Måltorkan är med andra ord numera ett minne blott?

All matchfakta från matchen hittar ni här:

Mer om matchen får ni i BandyTV:s matchsnack som gästas av Tommy Österberg, Victor Lindblom, Mikko Rytkönen och Villa-Lidköpings tränare Magnus Nordin.