På fredagkväll gör IFK Kungälv sin tredje resa till Hälsningland för den här säsongen när man gästar serietvåan Edsbyn.
– Det känns jätteroligt att åka upp dit även om vi möter det lag som tillsammans med Hammarby imponernat mest i serien så här långt, säger Tommy Österberg.

Efter onsdagens dramatiska match mot Villa-Lidköping gäller det för IFK Kungälv att ladda om snabbt inför nästa match. En match som på förhand är en av årets absolut svåraste matcher då man möter Edsbyns IF. Ett Edsbyn som så här långt inte tappat en poäng på hemmaplan och som efter fyra raka segrar har en imponerande målskillnad med 34 gjorda och 19 insläppta mål.
– Thomas Liw har fått riktigt bra fart på Edsbyn med en fartfylld och frejdig offensiv. Det vi måste göra för att svara på det spelet är att ha precis lika bra fart i vårt offensiva spel och komma upp på den nivån i vårt försvarsspel då vi är som bäst, säger Tommy Österberg.

I IFK Kungälv är fortsatt samtliga spelare utan Daniel Gratjov tillgängliga till att bli uttagna i matchtruppen. Laget tränade ett lättare pass under torsdagen för att åka ur sig onsdagens gastkramande match mot Villa-Lidköping. På fredagsmorgonen sätter man sig på tåget upp mot Bollnäs där man övernattar efter matchen och utgår från innan man åker till Dina Arena och Edsbyn för fredagskvällens match.

När det gäller Daniel Gratjovs rehablitering ligger läget till så att han försiktigt börjat åka skridskor igen efter sin operation i höstas.
– Danne är på gång igen och nu får vi bara hoppas att kroppen svarar bra så att vi snart kan ha honom tillbaka igen, säger Tommy Österberg.

För er som vi titta på matchen håller Supporterklubben Skarpa Gubbar öppet i IFK Kungälvs klubbstuga där matchen sänds i samarbete med Edsbyföretaget Estream. För alla som vill se matchen i lugn och ro hemma sänder Estream även ut matchen som ni kan köpa HÄR.

Annars får ni som vanligt bra bevaknings via www.elitrapport.se eller www.helahalsingland.se