IFK Kungälv var bara minuter från att knipa en poäng borta mot hemmastarka Edsbyn. På övertid lyckades dock hemmalaget sätta dit avgörande 3-2 som också blev slutresultat.
– Som det blev var vi nära poäng men bästa laget vann till slut idag, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

Kungälv inledde matchen borta mot Edsbyn bra och höll jämna steg med hemmalaget under inledningen. Desto längre halvleken gick tog Edsbyn över allt mer och tog rättvist ledningen med 1-0 genom Joakim Svensk efter dryga kvarten.
– Edsbyn imponerade idag med en bra fart och delaktighet samtidigt som man spelade ett bra och aggresivt försvarspel. Under första halvleken kändes det ett tag som vi blev överkörda av en plogbil, men samtidigt är vi såpass trygga i vår defensiv att vi ändå kan hålla emot dem, mycket tack vare ett riktigt bra hörnrus på alla hörnor de skapar, säger Tommy Österberg.

I slutet av halvleken lyckades Kungälv även få in en kvittering efter att Markus Kumpuoja ordnat fram en straff efter en snabb omställning som Mikael Lindberg säkert satte dit bakom Anders Svensson i hemmamålet.
– Det kändes rätt otroligt att vi faktiskt hade 1-1 i paus med tanke på hur det såg ut på planen, men vi har en bra stabilitet i defensiven som vi kan luta tillbaka på när vi inte får vårt eget spel att fungera, säger Tommy Österberg.

Halvtidsresultat: 1-1

I den andra halvleken kom Kungälv in bättre i matchen och lyckades hålla jämnare steg med Edsbyn. Båda lagen skapade chanser framåt och med både tur och skicklighet kunde Kungälv också ta ledningen med 2-1 efter att Mikko Lukkarila styrde in boll som Mathias Johansson la in mot hemmalagets straffområde.

Efter målet hade Kungälv även ett par bra chanser att öka på ledningen. Fredrik Johansson hade bland annat ett bra skott på hörna som Svensson räddade snyggt och Axel Ekholm satte sånär in bollen vid ett fritt läge framför Svensson där Edsbyn till slut kunde rädda undan bollen till en hörna.
– Vi gör en bättra andra halvlek och lyckas skapa en del chanser, men till slut måste vi ändå vara ärliga och säga att Edsbyn var bättre än oss idag, säger Tommy Österberg.

Tio minuter efter Kungälvs lednignsmål kom också Edsbyns kvittering efter att Daniel Liw spelat fram Felix Pehrsson som helt ren med Pertti Virtanen inte gjorde något misstag.

Trots en stark hemmapress såg Kungälv ändå ut att kunna reda ut stormen och greja en poäng. Mot slutet av matchen drog laget dock på sig flera utvisningar och med sju man på isen blev hemmapressen tillslut för mycket. Fyra sekunder in på övertiden avgjorde Simon Jansson matchen vilket gjorde att Edsbyn tog sin femte seger på lika många matcher i Dina Arena.
– Edsbyn är det klart bästa laget vi mött i år. Det är klart att det är surt att tappa en poäng i slutet och med fullt manskap på isen hade vi nog klarat en poäng. Men vi får tänka positivt. Innam matchen hade vi åtta matcher utan förlust och någon gång måste vi förlora. Villa och Västerås har släppt elva mål här så vi får inte gå ner oss för mycket för det här, säger Tommy Österberg.

I Kungälv var för övrigt Pertti Virtanen tillbaka i målet och gjorde en bra match.
– Riktigt skönt för Perrti att komma tillbaka och spela bra som han gjorde idag. Det känns också bra att vi fått testa Victor på allvar nu och med två segrar på två matcher för honom ger det oss en trygghet i att veta att vi har två bra målvakter, säger Tommy Österberg.

För all matchfakta klicka här: