Expedition IFK Kungälv rullar mot Motala för nästa match i elitserien och förhoppningsvis är ledartrojkan lika glada som på bilden efter matchen.

I näst sista matchen innan annandagsfesten väntar IFK Motala. Ett Motala som till denna säsongen återvänt till elitserien efter några år i allsvenskan med återuppbyggnad som målsättning. Laget tog det sista direktklivet upp till elitserien genom att komfortabelt vinna allsvenskan södra med nio poäng till godo på tvåan, Gripen Trollhättan. Nästa säsong så är det kvalspel som gäller för allsvenskans vinnare så det var i grevens tid.

Laget har i år bytt tränare till rutinerade Patrik Johansson då Magnus Brodén valde att byta till Hammarby. Patrik är ingen dålig ersättare efter tränarmeriter från Vetlanda och Tranås. På värvarfronten har även Motala värvat klokt och förnuftigt efter de ramar och resurser föreningen förfogar över vilket betyder inga stjärnor utan hemvändare och ungdomar. Namnkunnigaste spelaren är rutinerade Patrik Spångberg som säsong efter säsong spelat med sitt Motala utan att byta klubb eller ge upp.  Lukas Persson är meste målskytt med aju baljor så här långt och bästa passningsläggare är Patrik Spångberg tätt följd av Christopher Sandell.

Laget ligger just nu sist i tabellen med två ihopspelade poäng men matcherna på istadion har slutat med med jämna resultat och inget generalras har förekommit. Att notera är att lagets tvåpoängare togs mot den andra nykomlingen, Ljusdal, på bortaplan.

Kungälv har haft svårt i Motala och det finns flera exempel där en vinst betraktades som att det bara var att hämta två poäng men laget har fått vända hem mot Kungälv med en förlust i bagaget. Nu är det ingen risk för underskattning då laget är mer rutinerat och vill behålla sin topp-4 placering i tabellen.

- Detta laget har aldrig varken vunnit eller förlorat mot Motala så jag förstår knappt frågan, säger Tommy Österberg förvånat, men Motala har spelat jämt mot alla lag och främst topplagen Villa och Hammarby så vi är på tå, avslutar Tommy.

Förlusten mot Hammarby är därmed glömd och nu blickas det framåt mot Motala. Vilka som spelare återstår att se när matchen startar kl 15.00 på lördag den 8 december.