Kungälv var i ledningen med 1-2 efter 38 minuter och hade taktpinnen men efter missar i defensiven tog Motala över och vann matchen med klarar 9-5 och det visar att alla kan slå alla i årets serie.

Årets bottennapp kan därmed betraktas om avklarat och nu är det bara att blicka framåt mot Villa den 19 december samt festen mot GAIS på annadagen.

Matchen började annars bra för Kungälv och laget hade ledningen med 1-2 efter 39 minuter genom mål av Mattias Johansson och Mikael Lindberg på hörna. Skönt att Lindberg hittat målet igen med tre baljor idag varav två på hörna och ett på straff. Efter ledningsmålet gick Kungälv ner sig och började slarva i markeringen och passningar och bjöd in Motala i matchen som tacksamt tog emot taktpinnen och gick upp till 3-2 innan halvtid genom mål av Lukas Persson och Oskar Davidsson.

Halvtid. IFK Motala – IFK Kungälv 3-2

Andra halvlek fortsatte med missar från Kungälv och Motala kunde springa ifrån till 5-2 innan Kungälv kunde reducera genom Axel Ekholm och ett visst hopp tändes men ikväll var det Motala som ville fira triumf och det lyfter vi på hatten för. Målen trillade in i jämn takt till 9-4 innan Mikael Lindberg kunde fastställa slutresultat till 9-5 på en straff och det är lika bra att vi nu gjort säsongens plattmatch. Målen för Motala gjordes i tur och ordning av, Jonas Eriksson, Patrik Spångberg, David Broden, Eric Ågren, David Broden och Oskar Davidsson

- Idag var vår defensiv myckat svag och vi bjöd in Motala i matchen efter vi gjort 1-2 genom missar både i markeringen men också i bolltapp, säger en besviken Tommy Österberg, som så gärna hade åkt hem med två poäng i bagaget
- Vi började bra med ledning men sen tappade vi och nu är det bara att blicka framåt igen och hitta tillbaka till vårt spel vi hade tidigare på säsongen, avslutar Tommy

Ur ett bandyperspektiv är det naturligtvis kul att alla kan slå alla så spänning finns i varje match men ur ett Kungälvsperspektiv är det trist att laget förlorade och tappade lite mark till topp-4. Alla kan ha en dålig dag på jobbet och vi sorterar in denna match under den rubriken och glömmer fort.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och därefter match mot Villa i Lidköping den 19 december innan årets höjdpunkt infinner sig på Skarpe Nord, ANNANDAGSDERBY mot GAIS. Skall vi slå publikrekordet på nuvarande arena? Passa på och köp biljetter, kanske både till brunchen och matchen, men framförallt till matchen så ni inte blir utan.