IFK Kungälv förlorade ikväll borta mot Villa Lidköping med 6-4. Redan efter 17 minuter och 9 sekunder ledde Villa med 3-0. Efter det reste sig Kungälv aldrig.

Det närmaste Kungälv kom var vid ställningen 6-4 med sju minuter kvar att spela, då brände Markus Kumpuoja ett friläge. När ifkkungalv.se får tag i IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg efter matchen är han på ett minst sagt dåligt humör.
- Det var dåligt rakt igenom idag. Dåligt positionsspel i defensiven. Vi tar dåliga beslut överallt.

Kungälv lyckas dock reducera på hörna genom Ted Skoglund innan första halvlek var slut.

Halvtidsresultat: 3-1

Fast istället för reducering till 3-2 gör David Karlsson mål på hörna i matchminut 51 och uppförsbacken fortsatte för IFK.
-  Positionsspelet i defensiven var lika slarvigt som passningsspelet, säger en bister Tommy Österberg.
Men enligt ifkkungalv.se:s representant på plats så var Kungälvs insats inte så dålig som det låter när man lyssnar på tränare Österbergs ord strax efter matchen.

Kungälv får nytt hopp när lagkapten Mikael Lindberg sätter ett frislag och reducerar till 4-2. Men återigen gör Villa mål. Både 5-2 och 6-2 kommer inom loppet av knappt tre minuter. Kungälv tar en time out och lyckas göra två hörnmål genom Mikael Lindberg och Mikko Rytkönen efter det. Fast närmare än så kommer inte Kungälv.
- Ska man åka hem med poäng från Lidköping så måste man spela felfritt och inte som vi gör idag. Det räcker inte, menar tränare Österberg.

Efter att ha hört enbart negativa tongångar känner jag mig manad att fråga om det fanns något positivt med dagens match.
- Ja, bröderna Johansson, svarar Tommy kortfattat.
På frågan om hur han ser på den kommande derbymatchen mot GAIS hemma på annandagen blir svaret också kort.
- Nej, den matchen har jag inte börjat fundera på än.

IFK Kungälv får helt enkelt ta nya tag och börja ladda för bandyfesten hemma mot GAIS på annandagen. Vi ligger fortfarande på slutspelsplats och har bara ett poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen som Västerås just nu innehar.