IFK Kungälv förlorade på Annandagen det viktiga derbyt mot Gais. I tuffa tider finns bara en sak. Att knyta näven och ta nya tag.

Annandagen började inte på bästa sätt för IFK Kungälv. Med tjugo minuter kvar till matchstart pekade allt på nytt publik rekord på Skarpe Nord, då nära 3000 åskådare fanns på plats. Tyvärr höll inte isen och matchen fick flyttas fram tre timmar till 16.00

Matchen började dock bra för Kungälv och hela föreningen vill rikta ett stort tack till den fantastiska publiken som var flexibel och dök upp på Skarpe Nord trots de olyckliga omständigheterna. Lagom till den nya matchstarten började även regnet vräka ner, men efter 18 minuter kunde ändå IFK Kungälv ta ledningen med 1-o efter att Mikko Rytkönen petade in ett framspelning från Mikael Lindberg.

Ledningen såg sedan ut att stå sig till paus, men i slutet av första halvlek lyckades Gais peta in både 1-1 och 1-2. Två tunga mål mentalt, men som på inget sätt avgjorde matchen.

Halvtidsresultat: 1-2

I den andra halvleken gick ett laddat IFK Kungälv ut för att vända matchen inför en trogen hemmapublik som trotsade de olyckliga omständigheterna med regn och underläge. Olyckligtvis för hemmalaget fick Gais tidigt en straff som Magnus Muhrén säkert förvaltade till 1-3.

Målet gav en uppförsbacke som aldrig IFK Kungälv återhämtade sig från. Ibland räcker inte vilja och krigartakter och när Kungälv gjorde allt för att lyfta fram sitt spel, gjorde Gais ytterligare två mål som punkterade matchen.

I slutminuterna fick Kungälv ändå in en reducering, men närmare än 2-5 kom aldrig hemmalaget som fick se sig besegrade av ett mycket duktigt motstånd.

Ibland är idrotten hård, när man vill som mest. Och idag var det Gais Bandys tur att vända på en mycket tung säsong för deras sida att ta en välförtjänt och viktig seger mot IFK Kungälv.

Bortalaget visade verkligen på en härlig kämparinsats och stort bandykunnade och spelar laget med samma takter framöver kommer laget med stor sannolikhet att klättra i tabellen.

För IFK Kungälvs del finns bara en sak framöver. Kämpa på och visa att serien först är avgjord efter 26 omgångar.

IFK Kungälv som föreningen vill tacka publiken, Gais och alla ideella människor som lägger ner sin själ för bandyn ett stort tack för det stora intresset.

Bandybrunchen på Hotell Fars Hatt dit över 300 personer deltog skapade en magisk tillställning och var en riktig folkfest och vi hoppas att alla kommer tillbaka till Skarpe Nord trots att vi tyvärr inte kunde uppfylla förväntningarna om en sprakande seger.

I svåra tider gäller det bara att ta nya tag och det får vi ta mot Motala nu på fredag klockan 19.00 då vi hoppas på två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Avslutningsvis vill vi gratulera Gais till två poäng. Till publiken som inte kunde se matchen med den nya matchstarten 16.00 ber vi er kontakta vårt kansli på telefonnummer 0303-133 30 eller kontakta oss per mail via info@ifkkungalv.se för att gottgöra er för den inställda bandyfesten.

Nu tar vi nya tag och blickar framåt. Tack för festen och återigen ett stort grattis till bortalaget till segern.

 

All matchfakta hittar ni här

Vi ses på fredag mot Motala 19.00. Då lovar vi kämpaglöd och en härliga bandytillställning. Heja Kungälv!