Förlösande och viktig seger när Kungälv tog revansch mot Motala men det satt långt inne

Två lag utan självförtroende och med haltande spel möttes i kvällens kamp på Skarpe Nord. IFK Kungälv hade revansch att utkräva mot förlusten i Motala tidigare under december. Kungälv tog också ledning redan i matchens andra minut genom Markus Kumpuoja, fint framspelad av Mikael Lindberg. Kungälv fortsatte att hålla i taktpinnen och var det bättre laget men missarna på de öppna målchanserna vittnade om att det är ett krampaktigt och stukat Kungälv. 2-0 kom på hörna inslagen av Ted Skoglund och förhoppningarna fanns om islossning men Motala kämpade och slet samt störde Kungälv i allt vad de gjorde och innan halvtidsvila hade laget kvitterat till 2-2 genom mål av Eric Ågren och Jonas Eriksson och matchen var öppen när lagen gick till halvtidsvila.

Halvtid: IFK Kungälv – IFK Motala 2-2

I den andra halvleken förväntades ett bättre spel av Kungälv då laget normalt presterar bättre men halvleken var lik den första med missar av öppna målchanser samt felpass och tveksamheter. Dagen till ära lyckades dock Kungälv ta sig fram till seger med 4-2 genom ytterligare ett mål av Ted Skoglund samt ett av matchens lirare för Kungälv, Mikko Lukkarila.

- Vi visste det skulle bli en tuff match och för att vinna är det kämpa och slita i 90 minuter som gäller, säger Mikko. Vi kämpade och slet också så detta var en otroligt viktig seger och förhoppningsvis släpper det nu men det gäller att inte slappna av utan kämpa vidare, avslutar Mikko

Sett över 90 minuter var Kungälv det bättre laget men hade förvånansvärt svårt att få in bollen. Med normal utdelning på alla målchanser skulle matchen slutat med större siffror men detta är idrott och den är inte förutsägbar hur gärna man än vill och önskar.

Intervjuer finns för denna match på facebook istället för bandyTV och närmast väntar nu Hammarby på söndag den 30 december. Hammarby, som knappt besegrade Vetlanda på bortaplan denna kväll, kanske inte är så omänskliga trots allt. Om IFK nu fått tillbaka delar av självförtroendet kanske laget kan överraska.

Matchens lirare:

IFK Kungälv: Mikko Lukkarila
IFK Motala: Jonas Eriksson

Slutresultat: IFK Kungälv – IFK Motala 4-2 (2-2)