På onsdag 19.00 kommer serietvåan Edsbyns IF till Skarpe Nord för match mot IFK Kungälv. En viktig match för Kungälv i kampen och att försöka nå sitt andra slutspel på 26 år efter succén förra året.

Det matchas oerhört tätt i Elitserien och när IFK Kungälv och Edsbyns IF tar sig an varandra på onsdag är det lagens fjärde match inom loppet av en vecka. Efter en rad svagare insatser har IFK Kungälv i de två senaste matcherna hittat tillbaka bättre i sitt spel och man var i söndags mycket nära att som första lag den här säsongen knipa en poäng på Zinkensdamm borta mot Hammarby.

Till slut drog ändå Stockholmarna det längsta strået men laget visade att man är på gång och förhoppingsvis kommer poängen istället hemma mot serietvåan Edsbyn.

Ett Edsbyn som närmast kommer från uddamålsseger borta mot Sirius och som i dagsläget främst kämpar för att hålla Villa-Lidköping bakom sig i tabellen i striden om den viktiga andraplatsen i tabellen.

Nya målvakter
I både Kungälv och Edsbyn saknas de två målvakter som lagen innan säsongen hade räknat skulle vakta målen. För Kungälvs del får man klara sig utan den finska landslagsmålvakten Pertti Virtanen som är skadad medan man i Edsbyn får klara sig utan den svenska landslagsmålvakten Anders Svensson som efter lång och trogen tjänst nyligen tog chansen att prova på proffspel i Ryssland.

För Kungälvs del kommer målet antigen vaktas av Victor Lindblom eller nyförvärvet Hannu Kauttio som fick mycket beröm efter sin debut i söndags borta mot Hammarby. I Edsbyn står sedan en tid u23-landslagsmålvakten Henrik Karlström mellan stolparna.

När det gäller IFK Kungälv och Edsbyns möten på Skarpe Nord brukar det handla om jämna tillställningar. Förra året slutade mötet 4-4 efter att IFK Kungälv hämtat in ett 1-4 underläge. En poäng som säkrade en slutspelsplats förra året.

Någon slutspelsplats är inte möjlig att säkra för IFK Kungälv imorgon. Men man har chansen att ta viktiga poäng i sin strävan att nå dit. Så räkna därför med ett laddat hemmalag som kommer att göra allt för seger och två poäng hemma mot Edsbyn.