På söndag gästar IFK Kungälv lokalkonkurrenterna Gais Bandy i ett mycket spännande och ovisst bandyderby på Heden i Göteborg

När Gais Bandy och IFK Kungälv imorgon glider ut på Hedens is står mycket på spel. Som tabellen har utvecklat sig är matchen av oerhörd vikt för båda lagens positioner i en elitserie där inget lag just nu kan ta något för givet.

För Gais Bandy betyder allt annat än vinst troligen att laget kan glömma slutspel och att man istället får rikta in sig på att slipa kvalspel. Laget är dock tillsammans med Vänersborg seriens just nu formstarkaste lag efter att man radat upp segrar efter vinsten mot Kungälv på annandagen på Skarpe Nord.

För Kungälv, som i onsdags visade en härlig fart och energi när man borta besegrade Edsbyn med 5-2 pekar tongångarna återigen uppåt. Många spelare ser ut att ha hittat tillbaka den form som laget hade i början av säsongen.

Med andra ord så är det två formstarka lag som kommer att ta sig an varandra på Heden.

Olyckligtvis för hemmalaget Gais så får man klara sig utan spelmotorn Magnus Muhrén som i lagets bortaseger mot Motala i fredags drog på sig ett grovt matchstraff för olämpligt uppträdande och därmed automatiskt är avstängd på söndag.

I Kungälv väntas alla spelare utom skadade Pertti Virtanen vara tillgängliga för spel. Det matchas tätt i Elitserien just nu och vilka spelare IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg väljer att ta ut får vi se vi matchstarten 17:15.

För er som vill äta en bit mat och gemensamt åka buss in till Heden från Kungälv så arrangerar IFK Kungälv en bandybrunch på Fars Hatt i Kungälv. Mer information om hur ni bokar in er på den hittar ni här. 

Brunchen går att boka fram till 13.00 på söndagen.