IFK Kungälv förlorade på söndagen mot Gais Bandy med 7-2 i en match där det mesta gick fel för Kungälv. Idrotten svänger fort och lika snabbt som drömbandyn från i onsdags försvann idag kommer den förhoppningsvis tillbaka på onsdag.

IFK Kungälv började bortamatchen mot Gais Bandy piggt och tog tidigt tag i taktpinnen genom att föra spelet och skapa hörna på hörna. Några riktigt farliga avslut blev det dock inte att tala om och istället kunde Gais sticka upp och kontra in 1-0 genom Olle Hultqvist.

Känslan var ändå att Kungälv var det tyngre laget men när Gais bara någon minut senare även gjorde 2-0 genom Tony Eklind blev den mentala uppförsbacken allt brantare för Kungälv.

Istället var det Gaisspelarna, som inledningsvis sett ganska passiva ut, som började glöda mot ett Kungälv som gång på gång körde fast i moståndarnas försvarssmur.

I halvlek hade Gais runnit iväg till hela 4-0 utan att på något sätt dominerat matchbilden. Istället var det effektivitet och ett resolut agerande som skiljde lagen åt i den första halvleken.

Halvtidsresultat: 4-0

Med en uppförsbacke i halvtid som till och med hade skrämt den norska skidstjärnan Therese Johaug gick Kungälv ändå ut med tron på en vänding.

Den tron försvann dock när Tony Eklind satte dit 5-0 i den 48:e minuten. Resten av halvleken blev sedan en lång transportstäcka där Kungälv först i matchens sista tio minutrar ryckte upp sig och kunde sätta dit två snabba mål genom av Mikko Lukkarila.

Då var matchen dock redan avgjord och signifikativt för dagen så fick Gais även avsluta målskyttet genom att Olle Sundin fick sätta in ett hårt och högt långskott bakom Hannu Kautio i Kungälvskassen.

I och med att IFK Vänersborg idag förlorade borta mot Villa-Lidköping med samma siffror som Kungälv fick i baken på Heden ligger Kungälv kvar på sin slutspelsplats.

Elitserien är just nu ett getingbo där varje poäng är av oerhörd vikt. Härnäst väntar Broberg för IFK Kungälv på Skarpe Nord på onsdag. Tills dess är det bara att slicka såren och försöka plocka fram samma gnistrande bandy som laget visade mot Edsbyn förra onsdagen.

Dramat går med andra ord vidare.

All matchfakta från matchen hittar ni här.