Broberg fick sin revansch och besegrade Kungälv med 4-5 i en tät match och där Kungälvs svaga första halvlek gav Broberg utrymme till vinst.

I strilande regn inleddes matchen med förhoppningar om att Kungälv hade lämnat sin formsvacka och börjat återhämta sig men det visade att det skulle ta en halvlek ytterligare innan laget reste sig. Broberg tog tämligen enkelt ledning med 0-2 genom Ted Bergström och kanonskott av Jesper Öhrlund. Målet såg inte helt otagbart för kvällens IFK keeper, Perti Virtanen. Kungälv reducerade dock till 1-2 på hörna genom Ted Skoglunds tredje retur på hörnan och det vädrades vändning men Broberg tog sig samman och gick ifrån till 2-4 innan halvleken var slut. Innan dess reducerade dock IFK till 2-3 genom Axel Ekholm och Brobergs fjärde gjordes än en gång av Jesper Öhrlund på ett inte helt otagbart skott mellan benen på Virtanen. En svag och osäker halvlek från Kungälvs sida.

Halvtid: IFK Kungälv – Broberg 2-4

I andra halvlek höll sig regnet borta och Kungälv tog betydligt bättre fart. 3-4 kom genom kapten Lindberg härligt frispelad av Mikko Lukkarila. På hörnvariant där Kungälv stod och sov drar dock Broberg ifrån till 3-5 genom kvällens andra tvåmålsskytt, Ted Bergström. Kungälv gav dock inte upp men ikväll var det inte Kungälvs kväll utan närmare än 4-5 kom inte laget efter att Markus Kumpuoja skjutit stenhårt i nättaket på hörna. Många chanser fanns att både kvittera och ta ledningen men självförtroendet är stukat och flytet uteblir. Lägen missas eller skjuts på målvakten och det är typiskt för ett lag i gungning. I sanningens namn skall även nämnas att Broberg hade ett antal lägen att punktera matchen men där bollen inte heller gick Brobergs väg

- Broberg gör en betydligt bättre första halvlek än Kungälv då vi inte var med och inte hjälpte varandra, säger lagledare Jörgen Sjöholm med en suck.
-De fick dessutom lite väl enkla mål och vi har inte flytet med våra chanser just nu. Det sitter i huvudet men vi kämpar vidare mot Vänersborg på fredag, avslutar Sjöholm

Broberg är bra och roliga att se på. Ted Bergström är elegant och trollar bort lirare åt både höger och vänster innan han skjuter eller spelar fram sina medspelare. Ikväll överglänste Dennis Wasberg, Virtanen i målvaktsmatchen och Brobergs försvar var hårt, tätt och klubbsäkra så det är ingen skam att förlora mot Broberg, de kommer ta sig till slutspel och väl där kan de gå långt.

Närmast för Kungälv väntar nu formtoppade Vänersborg på fredag 11 januari i Vänersborg. Hinner Kungälv hitta tillbaka till sitt fina spel från inledningen av säsongen eller blir det ytterligare en förlust och avståndet till slutspel ökar än mer. Häng medså får ni se! Supporterklubben ordnar resa och den finner ni här; http://www.ifkkungalv.se/2013/01/07/hang-med-skarpa-till-vanersborg/

Alla matchfakta hittar ni här

Slutresultat: IFK Kungälv - Broberg 4-5 (2-4)