På onsdag är det dags för bandy igen då  tabellåttan Bollnäs gästar Skarpe Nord.
– Att ge hundra har aldrig varit något att diskutera hos oss i laget. Det vill vi ge varje gång och det litar jag på till 100 procent. Är det någon som tror något annat så förstår man inte elitidrottsmän/kvinnor, säger Tommy Österberg.

Två matcher återstår för IFK Kungälv  innan Elitserien tar VM-uppehåll. Innan laget på fredag reser till Uppsala för match mot Sirius väntar först Bollnäs på Skarpe Nord på onsdag 19.00.

ifkkungalv.se tog sig en pratstund med IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg inför matchen på onsdag.

Efter förra veckans matcher har IFK Kungälv halkat under slutsspelsstrecket, nu väntar tabellåttan Bollnäs och en chans att knappa in två poäng, samtidigt är det inte långt ner till en kvalplats. Pratar ni om tabellen eller försöker ni som det heter fokusera på prestationen i varje enskild match?

- Efter fredagsmatchen kände vi att vi ändå skapade lägen och spelade rätt bra framförallt andra halvlek. Så vi är fortfarande positiva och fokuserar på prestationen. Det är klart att man pratar en del och tabellplaceringar också i en så jämn serie där det fortfarande finns tolv lag som kan slå sig in i slutspelet och i alla fall åtta  lag som kan behöva kvala! Serien är otroligt spännande och kul för bandyn, säger Tommy Österberg.

På onsdag väntar alltså Bollnäs, ett lag med många namnkunniga spelare och landslagsmän, vad har laget för styrkor respektive svagheter som du ser det?

– Bollnäs är välorganiserade i det defensiva spelet, har bra tålamod i offensiven och har väldigt starkt skytte vid fastasituationer. Skall man hitta något negativt så saknar de en renodlad forward/målskytt , men de delar målskyttet  jämnt överlag och spelar på ett sätt som passar dem bra, säger Tommy Österberg.

Hur ser läget ut i Kungälv? Är alla friska och laddade för att ge allt för en seger nu på onsdag?
– Alla är friska och konkurrenssituation är bra och ärlig. Och att ge hundra har aldrig varit något att diskutera hos oss i laget. Det vill vi ge varje gång och det litar jag på till 100 procent. Är det någon som tror något annat så förstår man inte elitidrottsmän/kvinnor.

Är det något du vill hälsa supportrarna innan matchen?
– Laget behöver supportrar som inte hoppar av bussen när det blir soppatorsk i uppförsbacke. I sådana fall hoppas jag att vi har supportrar som bara hoppar av och hjälper till att knuffa upp bussen till nya höjder, så väl mött på ”Camp Nord” på onsdag, säger Tommy Österberg.