IFK Kungälv föll hemma mot Bollnäs med 2-5 i en match där gästernas effektivitet och noggrannhet till slut fällde avgörandet.
– Vi pratade mycket innan matchen om att vi bjuder på för enkla mål och så får dom 0-1 nästan direkt på en hörna vi ger dem, säger Mikko Lukkarila.

IFK Kungälv fick sämsta tänkbara start på onsdagens viktiga match mot Bollnäs. Efter drygt en och en halv minut spelade Kungälv själva bollen över egen kortlinje. Och efter att först Bollnäs först missat hörnan fick laget ytterligare en chans då domaren bedömde att hemmaruset varit för heta och lät hörnan gå om. På andra försöket, eller kanske tredje då bollen först tog i ruset kunde sedan Juhu Liukkonen sätta dit 0-1 bakom Pertti Virtanen i Kungälvsmålet.

Efter målet tog Kungälv dock tag i taktpinnen och skapade en rad chanser framför Niklas Prytz i hemmamålet som agerade säkerheten själv och tog hand om både hörnor, returer och de skott som hemmaspelarna avlossade.
– Vi skapar ganska mycket och spelar rätt bra, men får inte in bollen, jag själv hade en del chanser, men bollen ville inte in, säger en besviken Mikko Lukkarila.

Istället för en kvittering visade Bollnäs ännu en gång klassen på hörna då Ville Altonen satte dit 0-2 efter 26 minuter. Ett tungt mål som gjorde att gästerna kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i bagaget.

Halvtidsresultat: 0-2

I den andra halvleken försökte Kungälv sätta press på Bollnäs, som dock spelade klokt och i den 52:a minuten blev det ännu värre för hemmalaget då Juho Liukkonen satte dit sitt andra mål för kvällen när han tryckte in ett inspel från kanten bakom Pertti Virtanen. Än värre blev det fem minuter senare då Mikael Jernberg gjorde 0-4 vilket nog fick många att tro att matchen var över.

Kungälv visade dock moral och när Mikko Lukkarila utnyttjade något så ovanligt som huvudlöst slarv i Bollnäsförsvaret och satte dit 1-4 fick de röda Kungälvsspelarna ny energi och hopp om en vändning på Skarpe Nord.

Det hoppet tändes ytterligare efter att Mikael Lindberg satte dit 2-4 på straff med tjugo minuter kvar att spela.

Ett mål som fick matchbilden att svänga över rejält och när Kungälv i den 82:a minuten fick ännu straff började läkataren koka rejält, inte minst med tanke på att domaren innan dess aviserat och minst fyra minuters övertid.

Straffen sköt denna gång olyckligtvis för hemmalaget Mikko Rytkönen rätt i gapet på Niklas Prytz och istället kunde Bollnäs göra 2-5 i slutskedet av matchen.

En tung förlust för Kungälv som därmed tappade mark i jakten på ett slutspel samtidigt som lagen under närmade sig då Sirius bortaslog Vetlanda och därmed gick upp på samma poäng som laget i tabellen.
– Det är bara att kämpa vidare, det är klart att det är tungt, men det är bara ladda för Sirius på lördag och försöka göra en bra match där, säger Mikko Lukkarila.  

På lördag väntar således en spännande bortamatch då lagen möter varandra på Studenternas i Uppsala i ännu en såkallad fyrapoängsmatch i Elitserien.

Mer om matchen ser ni BandyTV:s matchsnack som efter matchens gästades av landslagsspelarna Mikko Lukkarila och Andreas Westh som även tog sig tid att blicka fram mot VM i Vänersborg som väntar efter att Elitserien tar uppehåll efter helgens matcher.

Samtlig matchfakta från matchen hittar ni här: