När VM i bandy startar i Vänersborg om en och en halv vecka kommer det finnas tre spelare med från IFK Kungälv på isen. Spelarna som blivit uttagna, Markus Kumpuoja, Mikko Lukkarila och Mikko Rytkönen tillhör samtliga det finska landslaget och har således blivit uttagna i truppen av förbundskaptenen Tommy Österberg.

Den finska VM-truppen kommer även att förbereda sig inför VM-turneringen genom att bo i Kungälv och nästa torsdag 19:15 möter dessutom IFK Kungälv – Finlands A-landslag i en historisk match på Skarpe Nord. Förutom de tre ovannämnda spelarna finns även Kungälvsbekantingen Tomi Hauska med i truppen och Pertti Virtanen får förbereda sig på att få rycka in om något skulle hända laget på målvaktssidan.

Senast IFK Kungälv ställdes mot ett landslag var när laget på 70-talet besökte Sibirien då man i en turnering ställdes mot Dynamo Moskva, Lokomotiv Irkutsk och Sovejts landslag. Mer om torsdagens match kommer inom kort på ifkkungalv.se

Finlands VM-trupp:

Målvakter:

Marko Herajärvi, Sayan Abakan
Kimmo Kyllönen, Kampparit

Utespelare:

Petteri Lampinen, Rodina Kirov
Marko Laitinen, Kampparit
Pekka Hiltunen, Sayan Abakan
Markus Hiukka, HT-bandy
Tomi Hauska, Kampparit
Rolf Larsson, Broberg
Pekka Rintala, Västerås
Mikko Rytkönen, IFK Kungälv
Markus Kumpuoja, IFK Kungälv
Antti Ekman, HT-bandy
Juho Liukkonen, Bollnäs GIF
Samuli Helavuori, Bollnäs GIF
Ville Aaltonen, Bollnäs GIF
Ilari Moisala, Broberg
Sami Laakkonen, Dynamo Kazan
Mikko Lukkarila, IFK Kungälv  

Reserver:

Pertti Virtanen, IFK Kungälv
Jussi Aaltonen, Tjust Bandy
Timo Niemi, Narukerä
Ville-Veikko Angeria, Akilles
Kimmo Huotelin, Kampparit
Tuomas Mokko, HT-Bandy
Janne Hauska, Broberg