På lördag är det återigen dags för elitseriebandy för IFK Kungälv då laget gästar Uppsala och IK Sirius i ett spännande och ovisst möte. Inför matchen skuggar lagen varandra på 17 poäng vardera i tabellen och med tanke på att lagen spelade oavgjort på Skarpe Nord talar mycket för en ny jämn match. 

Matchen börjar klockan 16.00 och väderprognoserna talar för klart och riktigt kallt bandyväder mellan 10 till 15 minusgrader. Något som inte tillhör vanligheterna då lagen ställs mot varandra de senate åren då det allt som oftast vräkt ner regn eller snö oavsett om matchen spelats på Studenternas eller Skarpe Nord.

I Kungälv väntas hela truppen vara tillgänglia för spel medan Sirius troligen får klara sig utan Lars Fall och Mattias Åhlén som är skadade. Efter en trög start på säsongen har Sirius fått upp farten efter nyår då man tagit åtta poäng av tio möjliga.

Det är med andra ord ingen enkel bortamatch IFK Kungälv står inför, något som inte är särskilt anmärknignsvärt då det inte finns den typen av matcher längre i bandyns mycket jämna Elitserie.

Matchen börjar klockan 15.00 och följs enklast via elitrapport.se eller unt.se som liverapporterar från matchen.