IFK Kungälv tog på lördagen en mycket viktigt poäng borta mot IK Sirius. Laget var länge i ledning men efter 90 minuter spelade hade hemmalaget Sirius gått ikapp till slutresultatet 3-3.
– Viktigare än poängen var ändå känslan matchen gav, vi pushade på varandra och gjorde en bra match, säger IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg.

Efter fyra matcher utan poäng bröt IFK Kungälv den negativa trenden genom att spela avgjort mot Sirius. Matchen såg länge ut att gå Kungälvs väg till seger efter två mål av Mikael Lindberg och Markus Kumpuoja som gav laget ledning i halvtid med 1-2 innan Mykko Rytkönen dundrande in ett långskott till 1-3 i den 67:e minuten.

Åtta minuter senare fick Sirius dock kontakt igen när man satte dit sitt andra hörnmål för dagen till 2-3.
– Det är lite synd, vi har bra koll då och har en del lägen att sätta 4-1 men så tappar jag ut bollen och så får dom in 2-3, säger Mikael Lindberg som ändå såg mycket positivit med poängen.
– Jag tror det är första gången vi tar poäng här sedan vi gick upp och vi tätar till bra defensivt och gör en bra match som sett över hela matchen ändå är jämn, säger Mikael Lindberg.

Efter att Sirius kvitterade till 3-3 på frislag genom Joel Wigren med fem minuter kvar av ordinarie matchtid hade Kungälv sedan två bra lägen att avgöra matchen på hörna, men laget fick alltså ändå nöja sig med att åka hem till Skarpe Nord med en viktig poäng i bagaget.
– Vi åker hem med en bra känsla nu innan VM. Poängen är såklart jätteviktig, men viktigaste var känslan och vi har haft högt i tak och hade en riktigt bra träning igår innan matchen, säger Tommy Österberg.

Här näst väntar ett uppehåll för IFK Kungälv. Under uppehållet kommer laget på torsdag att möta det finska landslaget i en historisk träningsmatch på Skarpe Nord 19.15.
– Det ska bli skönt att få vila lite nu. Det har varit väldigt tätt med matcher och nu tar vi med oss den här insatsen inför resten av matcherna. Allt kan fortfarande hända och dagens match var betydligt bättre än mot hur det sett ut den sista tiden, säger Mikael Lindberg.