På torsdag spelar IFK Kungälv en träningsmatch mot Finlands A-landslag som laddar upp för VM med ett läger i Kungälv.
– Ledningen i Kungälv tyckte att det hade varit kul om vi kom hit och då valde vi att lägga vårt läger här, säger Tommy Östeberg som både är tränare för IFK Kungälv och förbundskapten för Finland.

Matchen kommer att spelas för att IFK Kungälvs spelare ska hålla igång sina kroppar under uppehållet och för att finska landslaget ska kunna spela ihop sitt lag inför VM-premiären mot Sverige på söndag i Vänersborg.

För Tommy Österberg blir alltså matchen speciell.
–  Ja det blir en rolig situation. För första gången någonsin är man säker att man vinner matchen när man tränar båda lagen. Jag kommer att coacha Finland och Jonny Samuelsson och Jörgen Sjöholm coachar Kungälv. Sedan kommer jag att lägga fram lite uppgifter för Kungälv så att sparringen blir så bra som möjligt för båda lagen, säger Tommy Österberg.

Kungälvs finska landslagsmän Markus Kumpuoja, Mikko Rytkönen och Mikko Lukkarila kommer under torsdagens match att spela för Finland, som alltså kommer att träna och bo i Kungälv inför VM.
–  För Kungälvs del är det bra att vi får en bra ”träning” med matchtempo när det inte är några andra matcher på två veckor. För Finland är det viktig att känna hur det funkar med några detaljer i både det defensiva och det offensiva spelet. Sedan är det bra att vi får något konkret att prata om. Det är som försäsong för landslaget med den skillnaden att spelarna redan är individuellt i matchform.

När det gäller Finlands chanser i VM är förbundskaptenen Österberg optimistisk.
– Vi har ett bra lag tycker jag men det har Sverige, Ryssland och Kazakstan också. Så det blir tufft att ta en medalj men samtidigt vet vi vad vi kan och vilken potential det finns i detta landslaget. Lyckas vi få ihop det riktigt bra och har marginalerna på vår sida kan vi gå helavägen.

Matchen på torsdag börjar klockan 19:15

Följande entrépriser gäller för matchen:

Vuxen: 80 kronor:
Pensionär & CSN-studerande: 40 kronor
Barn under 16 år: Fri entré