Ett ungt IFK Kungälv gjorde en på onsdagskvällen en bra match mot det finska bandylandslaget som tillslut vann med 8-2.

IFK Kungälv började matchen piggt och förde inledningsvis matchen mot ett rutinerat och namnkunnigt finskt landslag. I Kungälv saknades de finska landslagsspelarna Mikko Lukkarila, Markus Kumpuoja och Mikko Rytkönen som spelade med Finland samt P19-landslagspelarna Andreas Berggren och Axel Ekholm som är på landslagsuppdrag i Norge.

Det gjorde att flera av föreningens unga spelare fick chansen. En chans de förvaltade bra och med visst flyt kunde Kungälv också ha gått halvtidsvila med ett bättre resultat än 1-2. Nu visade sig dock de finska landslagsspelarna klass och effektivitet trots att Finland i den första halvleken långt ifrån imponerade.

Målskyttar för Finland blev i den första halvleken Ville Altonen och Juho Liukkonen som satte dit en hörna innan Mattias Johansson trampade sig fram på vänsterkanten och satte dit ett drömskott bakom Kimmo Kyllönen i bortamålet.

Halvtidsresultat: 1-2

I den andra halvleken fick Finland bättre fart på bollen och visade en större effektivitet än Kungälv när målchanserna väl dök upp. Lite retsamt för Kungälvs del så var det klubbens egna spelare Mikko Rytkönen och Mikko Lukkarila som gjorde två av målen vilket gjorde att Finland kunde rinna iväg målmässigt. Tillslut vann Finland med 8-2 där laget fick chansen att spela ihop sina mannar inför VM-premiären mot Sverige på söndag.

Matchfakta:

IFK Kungälv – Finland 2-8

Målskyttar:
0-1 Ville Aaltonen
0-2 Juho Liukkonen (Hörna)
1-2 Mattias Johansson
1-3 Rolf Larsson (Antti Ekman)
1-4  Mikko Lukkarila (Hörna)
1-5 Mikko Rytkönen
1-6 Sami Laakkonen (Juho Liukkonen)
2-6 Mikael Lindberg (straff)
2-7 Sami Laakkonen
2-8 Juho Liukkonen (Antti Ekman)