P10 består av riktigt gott gäng grabbar födda 2003, som bildar träningstrupp tillsammans med P11 och som man även kör polspel ihop med.

När vi besöker P10 idag, är det dock polspel med jämnåriga som Kareby arrangerar. Lag som ingår, förutom IFK och Kareby är Surte, Mölndal, Höjden samt Sunvära.Tyvärr är inte hela laget på plats då några är sjuka. Som vanligt gäller att man spelar matcher, inga resultat noteras, det blir inga kvalificeringar, utan det är ett roligt sätt för att så många spelare som möjligt skall får matchträning med sitt lag. Det är också här vi tagit bilderna.

När det gäller polspel berättar Stefan att man spelat med P11 i Västgöta samt ett rent P10 polspel i Göteborg. Det blir förstås extra spännande för killarna när de får känna på att spela i inomhusarenor, såsom Lidköpings och Vänersborgs fina hallar.

P10 består av 17 spelare, som tränas av Stefan (Beljo) Angberg och Anders (Anton) Pettersson. Med för att sköta administration finns också föräldrarna Anders Kauffeldt och Torbjörn Hildesson. Under denna säsong har truppen dessutom fått några nya spelare vilket är riktigt glädjande. Det visar att det inte är försent att ansluta sej. Så, om du är kille, född 2003 och har åkt lite skridskor sen tidigare, är du varmt välkommen.

Flera spelare kör även hockey vilket ger en extra bra träning för skridskoåkningen. – Sen får man ta det att matcher ibland krockar mellan dessa vinteraktiviteter. Vi löser det så gott det går, säger Beljo.

- Ja, sammanfattar Anton, vi är ett härligt gäng entusiastiska killar som helst av allt vill spela 2-mål under hela träningen men där vi förstås måste varva in övningar som behövs i bandyspelet. Ledarna poängterar dock att bästa egna träningen är att var på Allmänhetens åkning så ofta man kan.

Beljo avslutar med att det är spännande att se hur killarnas bandyintresse breddas så att man gärna går på både A-lagets och andra mathcer för att se sina förebilder spela.

För att följa P10, gå gärna in på sidan: http://www.laget.se/IFKBANDYP10

//Beljo